Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
SAD NA FRANCUZE

Srbija se poigrala s vaterpolskim liliputancima, Riječanin pod srpskim stijegom i dalje prvi strijelac Eura

Vaterpolska reprezentacija Srbije završila je prvi krug Europskog prvenstva pobjedom nad Maltom rezultatom 21:4.

Vaterpolisti Srbije (Foto: Sanjin Strukić/Pixsell)

I posljednju utakmicu unutar dijela natjecanja gdje im kvalitetom nikako nije mjesto odradila je vaterpolska reprezentacija Srbije. Uvjerljivo su osvojili skupinu C Europskog prvenstva.

Hendrik Pekeler i Igor Karačić U srijedu se igra najiščekivanija utakmica u povijesti rukometa divider

Oni su u Zagrebu, na bazenu Mladosti, savladali Maltu s rutinskih 21:4, u utakmici u kojoj, očekivano, nije bilo nikakve rezultatske neizvjesnosti.

Srbi se prošetali skupinom

To su nadovezali na pobjedu 22:1 protiv Izraela, ali i impresivnih 14:6 protiv Njemačke, gdje su pokazali kako itekako posjeduju veliku kvalitetu.

Srbija je već nakon prve četvrtine imala 5:0, do poluvremena su do digli na 11:1, a onda u drugom dijelu malo smanjili koncentraciju u obrani.

Sadio Mane VIDEO/FOTO Sadio Mane u Senegalu oženio svoju jedva punoljetnu djevojku divider

Zanimljivo je kako je Srbija na cijeloj utakmici imala samo tri napada s igračem više, a prvi strijelac bio im je Vuk Milojević, koji je postigao četiri pogotka. Riječanin u srpskoj kapici Marko Radulović zabio je tri, čime je i dalje ostao prvi strijelac prvenstva. Trenutačno je na 11.

Prilika revanširati se za Split

Srbiji sad slijedi susret play-offa, gdje ih čeka momčad koja ih je šokirala u Splitu prije 18 mjeseci. Radi se o Francuzima, no ovog puta će ih Delfini sigurno ozbiljnije shvatiti. No ne smijemo otpisati momke Vjeke Kobeščaka.

Kiara Brnetić Hrvatske vaterpolistice u četvrtfinalu bez ikakve šanse divider

Savladaju li Francuze, Srbi će u četvrtfinalu igrati protiv Mađarske, a njihov susret nalazi se u polovici ždrijeba gdje je reprezentacija Hrvatske.

Vijesti s Europskog prvenstva u vaterpolu 2024. pratite na GOL.hr-u uz ponosnog sponzora hrvatskog vaterpola - TELEMACH HRVATSKA

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider