Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Promijenio zastavu

Riječanin odbio Hrvatsku i igra za Srbiju: Trenutačno je prvi strijelac vaterpolskog Eura

Europsko vaterpolsko prvenstvo ulazi u zanimljiviju fazu.

Marko Radulović (Foto: Goran Mehkek/Cropix)

Pola reprezentacija već je odradilo svoje obveze u grupnoj fazi Europskog vaterpolskog prvenstva koje se održava u Dubrovniku i Zagrebu.

Skupine A i B su kompletirane, pred nama je posljednje kolo u skupinama C i D koje se igra danas.

Pogled na statistički učinak igrača otkriva da je u ovom trenutku prvi strijelac Eura u Hrvatskoj mladić koji je rođen u Hrvatskoj, ali ne igra za Hrvatsku nego za - Srbiju.

Radulović zabio po četiri gola Izraelu i Njemačkoj. Koliko će Malti?

Riječ je o 23-godišnjem Marku Raduloviću koji je rođen 6. siječnja 2001. u Rijeci.

Radulović je Izraelu i Njemačkoj postigao po četiri pogotka i s ukupno osam golova prvi je strijelac Europskog prvenstva, a večeras će protiv slabašne Malte sigurno dodatno poboljšati svoj učinak jer Srbija u ovoj fazi Europskog prvenstva igra protiv vaterpolskih liliputanaca.

Zanimljivo, Radulović je bio mladi hrvatski reprezentativac u nižim kategorijama. Vaterpolo je počeo igrati u riječkom Primorju pod čijom je kapicom i zaplivao u ozbiljne igračke vode.

Prije nešto više od pet godina, u listopadu 2018., otišao je igrati u Novi Sad, za Vojvodinu. Poslije jedne sezone tamo prešao je u Šabac, da bi se 2020. skrasio u Radničkom iz Kragujevca za koji i danas igra.

Zaključio da Hrvatska ne računa na njega i prihvatio poziv Srbije

U međuvremenu, pored svih tih promjena klupskih adresa, odlučio je promijeniti i zastavu pod kojom će nastupati. Njegov izbor bila je Srbija.

"Dvije godine me tadašnji izbornik Joško Kreković nije pozivao u reprezentaciju. Onda sam otišao u Vojvodinu, pa kad me ni tada još godinu dana nitko nije zvao, ni Savez, ni klubovi, ni suigrači, zaključio sam da ne računaju na mene. Taman u to vrijeme dobio sam poziv mlade reprezentacije Srbije", objašnjavao je svojedobno Radulović.

Bilo kako bilo, Marko je zaplivao putem svog sugrađanina Vladimira Vujasinovića, legendarnog vaterpolista koji je rođen u Rijeci 1973. i koji je karijeru počeo u Primorju da bi 1991. prešao u Crvenu zvezdu.

Vijesti s Europskog prvenstva u vaterpolu 2024. pratite na GOL.hr-u uz ponosnog sponzora hrvatske vaterpolske reprezentacije – TELEMACH HRVATSKA

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider