Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
''dobro da smo provjerili''

Sramota na SP-u u skijanju: Austrijanci učili suce pravilima i dobili zlatnu medalju

Nevjerojatna pogreška potkrala se organizatorima Svjetskog prvenstva u skijanju.

Katharina Liensberger i Marta Bassino (Foto: Afp)

Premda je nakon utrke čestitala Talijanki Marti Bassino na pobjedi i osvojenoj zlatnoj medalji, Austrijanka Katharina Liensberger je nešto kasnije doznala kako je i ona osvojila zlatnu medalju u paralelnom veleslalomu na svjetskom prvenstvu u Cortini d'Ampezzo.

Liensberger je nakon utrke smatrala kako je osvojila srebro premda je u finalu imala isto vrijeme kao i Talijanka Marta Bassino. No, talijanska skijašica je imala bolje vrijeme druge vožnje što je do finala bio presudni kriterij u slučaju istog rezultata.

Filip Zubčić Čudesni Filip Zubčić osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu u Italiji

Talijanka je proglašena pobjednicom, no Austrijski skijaški savez (OSV) je još jednom provjerio propise i pronašao članak u kojem se navodi da se u finalu u slučaju istog rezultata pobjeda dijeli.

Katharina Liensberger i Marta Bassino
Katharina Liensberger i Marta Bassino (Foto: Afp)

"Sva sreća da smo provjerili pravila. Zanimljivo je da suci u prvi mah nisu imali na umu propise," kazao je sportski direktor OSV-a Toni Gigera za austrijsku televiziju.

Mlada austrijska skijašica bila je oduševljena ovakvim raspletom događaja.

"O, Bože. To je super, čak ne znam ni što reći. Trenutno se ne snalazim, osvajanje zlatne medalje nešto je vrlo posebno. To je san koji se danas ostvario," kazala je 23-godišnja Austrijanka koja je osvojila stotu zlatnu medalju za Austriju na svjetskim prvenstvima.

Sretna je bila i "zlatna" Talijanka Marta Bassino.

"Bila je ovo zaista sjajna borba. Dala sam sve od sebe. Beskrajno sam zahvalna što mogu proslaviti pobjedu ovdje u svojoj zemlji," kazala je dodavši:

"Nisam završila svoj posao u Cortini. Danas sam skinula veliki teret s leđa."

 

Nastavi čitati