Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Otvorio dušu nakon finala

Španjolski kapetan: "Nismo najbolji u Europi, Hrvatska igra bolje od nas. Imate nešto specijalno"

Felipe Perrone, hrvatski zet, predvodio je španjolsku vaterpolsku reprezentaciju do osvajanja Eura 2024.

Felipe Perrone (Foto: Damir Krajac/Cropix)

U velikom finalu Europskog vaterpolskog prvenstva, koje se igralo na bazenu Mladost u Zagrebu, Hrvatska je protiv Španjolske (10:11) propustila ponovno osvojiti europsko zlato.

Presudila je posljednja četvrtina u kojoj su Barakude sve prosule, presudio je Granadasov pogodak za pamćenje samo 48 sekundi prije kraja, no nakon susreta stiglo je zanimljivo priznanje iz španjolskih redova.

Alvaro Granados Srbi slave španjolskog junaka: "Zvijezda Novog Beograda pokosila je hrvatski san. Ubio ih u pojam" divider

Felipe Perrone, španjolski kapetan i hrvatski zet, otvoreno kaže da je Hrvatska bila puno bolja u finalu.

"Mislim da nismo najbolji u Europi. Nismo najbolji na ovom turniru. Iskreno, mislim da Hrvatska igra bolje od nas, ali znam taj osjećaj. Mi smo ranije znali gubiti neka finala u kojima smo igrali bolje od protivnika, a sad je ispalo obratno. Međutim, Hrvatska je igrala izuzetan turnir, svi su vidjeli da su bolji", kaže Perrone.

"Ima nešto specijalno kod Hrvatske kad igra doma, u prvoj četvrtini su nam dali pet golova. 2018. godine u Barceloni smo izgubili u finalu na peterce od Srbije. Dvije godine kasnije, na isti način od Mađara u Budimpešti, ali sad smo sretni", zaključio je.

Španjolska vaterpolska reprezentacija Španjolci se naslađuju: "Revanš! Nož u trbuh Hrvatske! Ovo su uspjeli samo nogometaši" divider

Dodajmo kako je Perrone, Brazilac sa španjolskom putovnicom, igrao i za dubrovački Jug s kojim je u sezoni 2015/16. osvojio sva četiri trofeja i dao značajan doprinos osvajanju hrvatskog kupa, Jadranske lige, hrvatskog prvenstva i Lige prvaka.

Vijesti s Europskog prvenstva u vaterpolu 2024. pratite na GOL.hr-u uz ponosnog sponzora hrvatskog vaterpola - TELEMACH HRVATSKA

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider