Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Veliki preokret Mađara

Slovenci uništili domaćine Svjetskog rukometnog prvenstva: Slomili ih granitnom obranom!

Kompletirano je drugo kolo Svjetskog prvenstva u rukometu u skupinama A, B, C i D.

Slovenski rukometaši (Foto: Afp)

U drugom kolu skupine B Svjetskog rukometnog prvenstva Slovenija je u Katowicama pobijedila domaćina Poljsku s 32:23 (17:11).

Slovenci su do drugog trijumfa na ovoj svjetskoj smotri došli prvenstveno zahvaljujući fantastičnoj obrani koja je Poljacima u prvom dijelu dozvolila tek 11 pogodaka, a u većem dijelu drugog poluvremena napadački učinak domaćina također je bio mizeran i tek su u finišu uspjeli koliko-toliko ublažiti poraz, jer Slovenija je u nekoliko navrata imala i +11.

U trećem kolu će Slovenija i Francuska u izravnom obračunu odlučivati o pobjedniku ove skupine, dok će Poljaci tražiti pobjedu protiv Saudijske Arabije kako bi se uopće plasirali u drugi krug u koji će ionako prenijeti nula bodova.

U skupini D vidjeli smo veliki preokret u režiji Mađarske koja je svladala Island s 30:28 nakon što je na poluvremenu gubila 12:17. Mađari su odigrali briljantan drugi dio utakmice i potpuno okrenuli stvari u svoju korist te sada s maksimalna četiri boda čekaju sraz trećeg kola protiv Portugala.

Španjolska u skupini A i Švedska u skupini C upisale su rutinske pobjede. Španjolci su s 34:26 svladali Čile, a Šveđani s 34:27 Zelenortske Otoke te sada obje ove reprezentacije imaju po četiri boda na prvim pozicijama.

Tablice omogućuje Sofascore

Tablice omogućuje Sofascore

Tablice omogućuje Sofascore

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider