Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Zvijezde na klupi

Šokantne optužbe za grupno silovanje: Veliki skandal zatresao Kanadu i NHL

Četiri kanadska NHL profesionalca, koja su nastupala na Svjetskom juniorskom prvenstvu 2018., optužena su za navodno grupno silovanje. Skandal je šokirao hokejašku naciju…

Kanadski navijači na juniorskom SP 2018. u hokeju na ledu (Foto: Afp)

Je li osam članova kanadske juniorske momčadi sa SP 2018. počinilo masovno silovanje? Ozbiljne optužbe koje su potresle kanadski hokej na ledu i cijelu NHL sada su izašle pred lice pravde.

Današnji suigrači - Josip Brekalo i Anthony Kalik Sjećate li se ove izjave Josipa Brekala? Riječi koje zvone jače nego ikad divider

Četiri igrača iz sjevernoameričke profesionalne lige optužena su zbog sumnje na seksualni napad 2018. Riječ je o Calu Footeu, sinu NHL legende Adama Footea, i Michaelu MacLeodu (obojica New Jersey Devilsi), vrataru Carteru Hartu (Philadelphia Flyers) i Dillonu Dube iz Calgary Flamesa. Odvjetnici svih optuženih igrača rekli su da njihovi klijenti negiraju optužbe.

Šokantne optužbe za grupno silovanje

Bivši NHL profesionalac Alex Formenton, koji sada igra za HC Ambri-Piotta u Švicarskoj, također je među osam optuženih. prema njegovim odvjetnicima. Obojica također tvrde da su nevini.

Igrači su optuženi da su silovali ženu nakon što su s juniorskom reprezentacijom Kanade osvojili zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu 2018. Incident se navodno dogodio 19. lipnja nakon momčadske ceremonije u kanadskom gradu Londonu, provincija Ontario.

Jurgen Klopp Zvijezda Real Madrida o Kloppu: "Nadam se da se vraća u Njemačku" divider

Prema sudskim dokumentima, žena je upoznala jednog od igrača u baru i imala dobrovoljni seks s njim. Međutim, on je tada doveo druge igrače u svoju sobu protiv njezine volje i došlo je do napada.

Afera zatresla Kanadu i NHL

Kanadska policija najavila je konferenciju za novinare o ovom slučaju 5. veljače. O navodnom grupnom silovanju saznalo se tek u svibnju 2022. te je to postala jedna udarnih tema u Kanadi, što je Kanadski savez hokeja na ledu (Hockey Canada) dovela u veliku krizu.

Torcida Stigle presude disciplinskog suca: Hajduk mora platiti veliki iznos, kažnjena još tri kluba divider

Tada je otkriveno da je Savez htio riješiti stvar bez pozornosti javnosti izvansudskom isplatom milijunskih iznosa navodnoj žrtvi, koja je podnijela građansku tužbu protiv Hockey Canada, CHL lige i osam igrači.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider