Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
uh, loše

VIDEO Šok za Hrvatsku: Martinović mora na operaciju, Perkovac otkrio hoće li zvati Stepančića

Ivan Martinović oprostio se od Eura.

Hrvatska je remizirala protiv Austrije u drugom kolu Eura u Njemačkoj, no jedna je vijest lošija od te.

Izbornik Perkovac ostao je bez Ivana Martinovića, koji je na utakmici protiv Austrije nezgodno pao na rame i ono mu je odmah iskočilo.

Jutro kasnije novi šok, Martinović otpada za ovo prvenstvo i ide na operaciju ramena. Za njega je ova sezona praktički gotova.

Hrvatska - Austrija Poznati Danac nakon kiksa Hrvatske i susjeda: "Ovo će postati epsko prvenstvo" divider

Perkovca su novinari u Njemačkoj pitali hoće li sada zvati Luku Stepančića, kojeg na Euru želi vidjeti i legendarni Vedran Zrnić, no Perkovac je rekao da ga neće zvati, već će priključiti Matea Maraša, koji je bio na tribinama u prve dvije utakmice.

Slijedi ključan dvoboj

''Najgore što se dogodilo jest to što smo izgubili Martinovića. Ima težu ozljedu ramena i vjerojatno će morati na operaciju. Bit će out nekoliko mjeseci. Žao mi ga je sa sportske i ljudske strane. Neću zvati nikoga novoga, 100 posto vjerujem momcima koji su ovdje i koji su pokazali karakter i kvalitetu i zaslužili su puno povjerenje'', rekao je Perkovac.

Nakon pobjede protiv Španjolske i remija s Austrijom pred hrvatskom je muškom seniorskom reprezentacijom susret s Rumunjskom. Riječ je o posljednjem, trećem kolu prve faze natjecanja na 16. europskom prvenstvu, kojemu je Njemačka domaćin od 10. do 28. siječnja.

Rumunjska je nakon dva poraza od Austrije i Španjolske izgubila sve mogućnosti za prolazak dalje. Ali to ne znači da s bijelom zastavom predaje dolazi na susret s Hrvatskom. Naša reprezentacija želi se vratiti na pobjedničke staze u SAP Areni i s novim samopouzdanjem krenuti ka Kölnu, odnosno drugoj fazi natjecanja.

Što nam treba za drugi krug?

U ovom trenutku vodi ih nekadašnji čuveni trener Barcelone Xavi Pasqual. S tim katalonskim divom osvojio je točno 50 trofeja. Od toga su tri Lige prvaka. Na klupi rumunjske reprezentacije ovo mu je drugi mandat. Prvi put ih je vodio od 2016. do 2018. godine, a novi povratak uslijedio je 2021. godine kada je preuzeo i treniranje njihova najboljeg kluba, Dinamo iz Bukurešta.

Stručni stožer i reprezentacija nisu se previše bavili kalkulacijama i matematikom. Sami odlučujemo o svojoj sudbini. Dobijemo li Rumunjsku, bit ćemo prvi, a koliko ćemo bodova prenijeti, odlučuje susret Španjolske i Austrije, koje igraju poslije nas. Dobije li Španjolska, Hrvatska u Köln nosi dva boda, a dobije li Austrija ili igra neodlučeno, mi i oni idemo dalje s po jednim bodom.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider