Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Idemo po medalju!

Perkovac za Dnevnik Nove TV otkrio što je ključ uspjeha i poručio: ''Ova momčad će trajati godinama!''

Izbornik Goran Perkovac stao je pred kamere Nove TV nakon nestvarne pobjede naših rukometaša protiv Španjolske 39:29 na otvaranju rukometnog Eura.

Hrvatska rukometna reprezentacija ostvarila je nevjerojatan podvig i srušila favoriziranu Španjolsku na otvaranju Eura 39:29. Nestvarna pobjeda, zaista nestvaran rezultat naših rukometaša.

''Osjećaj je još uvijek divan. Malo smo spavali, analizirali smo već Austriju. Ovo je bilo čudo koje se dogodilo u SAP Areni. Mislim da se nikad prije nije tako nešto dogodilo, a i ne vjerujem da će se ikad više dogoditi'', rekao je Goran Perkovac na početku.

Stariji igrači i vi kao da smirujete mlađe da ne polete, može li hrvatska igrati u ovako u kontinuitetu?

Vlado Šola VIDEO Urnebesan time out legendarnog Šole: "Au, nemamo drugog pivota! Za*ebi to, što ćemo?" divider

''Meni nije bitno igramo li slično ili ne, već da pobjeđujemo, to je na turnirima najvažnije. Nitko te ne pita igraš li dobro ili loše, moraš osvajat bodove i ići dalje. Odraditi ćemo dobar posao za Austriju i moramo ići dalje. Dojam nam je manje važan, nismo u umjetničkom klizanju'', našalio se izbornik.

Teško je tražiti dlaku u jajetu, ali možemo li bolje u nekim područjima igre?

''Malo je tih detalja, vratari mogu sigurno bolje, imaju kvalitetu više. Također, možemo se malo brže vraćati u obranu da ne dobivamo golove iz kontre. To će biti potrebno protiv Austrije koja igra jako brzo, protiv svih ekipa moraju juriti. Moramo spriječiti lake golove i tako ćemo napraviti dobar posao'', rekao je o sljedećem protivniku koji nas čeka u nedjelju.

Kvaliteta je tu, samo se treba složiti kemija u momčadi

Sjeli ste na užarenu klupu, brzo se snašli, dobro ste se prilagodili momčadi i profilima igrača.

Diogo Marques Mladi Portugalac senzacija je Eura: 19-godišnjak izludio Čehe obranama sedmeraca divider

''Vjerujem da mogu još više. Zavolio sam te momke od trenutka kada sam došao, vjerujem neograničeno u njih. Tvrdio sam stalno da je to ekipa za budućnost koja će trajati godinama, to se i pokazuje. Posjeduju veliku kvalitetu, samo se treba složiti kemija u momčadi. Psihologija je bitna između starih i mladih, na tome smo dosta radili, a oni to provode u djelo. Ja ih neću sputavati već im pomagati'', tvrdi 61-godišnjak.

Austrija je naš sljedeći protivnik, što kažete o njima?

''Opasni su, neugodni, uigrani. Imaju nekoliko igrača koji igraju u dobrim klubovima. Neće sigurno biti lako, moramo zapeti i igrati na 100 %, ako nećemo biti na 100 %, neće nam biti lako'', zaključio je Perkovac.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider