Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
ANALIZA VEDRANA ZRNIĆA

Protiv Španjolske je bila bajka, ali sad se treba probuditi: Izbornik mora pozvati Stepančića

Vedran Zrnić komentira utakmicu s Austrijom te što Hrvatsku čeka dalje na EP-u.

Vedran Zrnić, komentar s desnog krila (Foto: Cropix/Gol.hr)

Svjetski prvak i olimpijski pobjednik Vedran Zrnić za gol.hr komentira utakmice na Europskom rukometnom prvenstvu

Prvenstvo je počelo. Sve što je bilo zapanjujuće i lijepo, možemo sve zaboraviti. Naletjeli smo na Austriju koja je po kvaliteti možda slabija, no igrači koji igraju tamo su nama jako dobro poznati. Oni u euforiji mogu odigrati jednu dobru utakmicu kao što su nam i pokazali.

Mi smo bili prazni, trebali smo to na rudarski način završiti, taj jedan gol pa se protiv Rumunjske odmoriti, ali idemo dalje. Nije problem što smo odigrali loše, problem je što neke stvari nismo dobro određivali, osobito zadnji napad i igrača više.

Kad se digne ruka ne smijemo trošiti dodavanja na nešto besmisleno, čim se digne ruka ako je četiri dodavanja treba krenuti na gol, a mi se u zadnjem napadu dva puta dodajemo zbog čega je Cindriću ostala zadnja šansa da ide na gol.

Duvnjak je trebao odlučivati, ali...

Mislim sam da je izbornik trebao staviti Duvnjaka u taj zadnji napad. No Duvnjak nije igrao i stavio ga je po meni u jednom trenutku gdje je Karačić malo igrao, Cindra je počeo i dobro igrao, a onda kad je u jednom trenutku zamijenio praktički dva krila, stavio Duvnjaka. Prerano smo išli na 5-1 obranu možda, ali to je izbornikova odluka. Bilo bi logično da u tim trenucima Duvnjak rješava utakmicu, ali ako nije igrao cijelu utakmicu…

Domagoj Duvnjak Domagoj Duvnjak (Foto: Ante Čizmić/Cropix)

Možda nije trebao Duvnjaka staviti u 5-1 obranu , ali treba i on igrati. Izbornik je mislio i odradio najbolje. Nije samo tako lako ući unutra, treba imati i kontinuitet šuta i zabiti u zadnjoj sekundi gol, ne bi bilo pravedno prema igračima koji su igrali cijelu utakmicu.

Mi smo zaslužili pobjedu, ali ne trebamo brinuti, možda bolje da nas je to sada spustilo na zemlju da nekako krenemo od početka. Mislim da je izbornik dobro mijenjao. Problem je u traženju te sedmorke koja će krenuti i završavati utakmice. Trebamo okosnicu koja će nositi cijeli turnir.

Žao mi je za Martinovića, a žao mi je i što izbornik nije zvao Luku Stepančića. Mislim da je pred Marašom svijetla budućnost, ali treba iskoristiti situaciju da Stepančić ove sezone igra jako dobro u Pick Szegedu.

Luka Stepančić s reprezentacijom u Umagu Luka Stepančić s reprezentacijom u Umagu (Foto: Goran Šebelić/Cropix)

Stepančić bolji izbor od Maraša

Po mome mišljenju Stepančić je bolji izbor, bolji je u obrani nego Maraš. Dobro je uigran s Duvnjakom i obranu 6-0 s njim treba opaliti. Za Maraša ima vremena, dobro je igrao prijateljske utakmice, ali treba nam iskustvo Stepančića da uz Klaricu imamo neku osovinu za koju će se uhvatiti. Bilo bi dobro da bude Stepančić zbog visine u obrani šuta izvana.

Rumunji imaju dobru ligu i par dobrih klubova, ali mi smo takvi. Ide euforija, a onda ide kriza i sad će opet biti dobra utakmica. Dok mi uđemo u turnir već će proći puno situacija. Svjesni smo da je ono bila bajka i san, a sada se treba probuditi. Mislim da će to bit utakmica u kojoj ćemo se mi vratiti na stare staze.

Na Euru je dosta iznenađenja, neke utakmice su završile u zadnjim sekundama, šokirane su Norveška i Srbija, na kraju i Crna Gora. Ovo s ludi dani na Euru.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider