Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Kraj Snježne kraljice?

Sljeme ispada iz Svjetskog kupa?! Procurio kalendar za novu skijašku sezonu, zagrebačke utrke – nema!

Međunarodna skijaška federacija (FIS) još uvijek čeka sa službenom objavom kalendara za iduću sezonu.

Utrka na Sljemenu (Foto: Jurica Galoić/Pixsell)

Čini se da je Snježnoj kraljici došao kraj! Skijaška utrka na Sljemenu nije predviđena u kalendaru Svjetskog kupa za novu sezonu.

Službeni kalendar za sezonu 2023./2024. još uvijek nije objavljen, Međunarodna skijaška federacija (FIS) to bi trebala učiniti ovih dana.

Međutim, dok čelni ljudi svjetskog skijanja i dalje vijećaju i peglaju završne sitnice, kalendar je ipak procurio i prema trenutnom stanju Sljeme je izbačeno iz Svjetskog kupa.

U onom uobičajenom sljemenskom terminu, u prvim danima godine, umjesto dvaju ženskih slaloma u Hrvatskoj, predviđeni su po jedan u Austriji (Lech/Zürs 3. siječnja) i Sloveniji (Kranjska Gora 6. siječnja).

Ukoliko ostane ovakav raspored utrka, Snježna kraljica se neće voziti početkom 2024. godine, a pitanje je hoće li i ikad više. Posljednjih godina interes za ovu utrku bio je drastično pao, organizatori su unatoč velikom trudu imali ogromnih problema s vremenskim neprilikama pa je zagrebački gradonačelnik lani, između ostalog, javno se zapitao koliko sve to ima smisla s obzirom na ogromne troškove i zapravo dao naslutiti da bi se utrke slaloma na Sljemenu mogle prestati održavati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider