Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dvoje Hrvata nije završilo

Razočaravajući nastupi favorita na Sljemenu, jedan Hrvat u solidnoj poziciji za drugu vožnju

Švicarski skijaš Ramon Zenhausern u vodstvu je nakon prve vožnje slaloma za Svjetski kup na Sljemenu, a Istok Rodeš je 19. i on je jedini hrvatski skijaš koji je osigurao drugu vožnju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zenhausern je startao prvi i zabilježio najbrže vrijeme, iskoristivši postavku staze svog trenera. Drugo vrijeme drži Austrijanac Michael Matt, koji zaostaje samo 7 stotinki, dok je treći Nijemac Linus Strasser (+0.18).

Razočaravajuće nastupe imali su favoriti - Francuz Alexis Pinturault zaostaje 1.12 sekundi, dok vodeći slalomaš svijeta Norvežanin Henrik Kristoffersen ima zaostatak od velikih sekundu i pol.

Istok Rodeš je sa startnim brojem 17 zauzima 19. poziciju s zaostatkom od 1.40 sekundi. Rodeš je lani na Sljemenu bio sedmi, što mu je najbolji rezutat u Svjetskom kupu.

"Mogu puno bolje jer sam na početku napravio dječačku pogrešku. Zaostatak nije velik i imam dobru poziciju uoči druge vožnje. Napadat ću i krenuti na sve ili ništa", kazao je Rodeš.

Elias Kolega je odustao na samom početku staze, a Matej Vidović na sredini staze. Leon Nikić je sa startnim brojem 63 zauzeo 39. mjesto s 2.47 sekundi zaostatka, a Filip Zubčić je 40. s stotinku sporijim vremenom od Nikića. Samuel Kolega je odustao.

Prvu vožnju pratilo je 8000 gledatelja, javili su organizatori.

Druga vožnja je u 17.40 sati.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider