Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Otkrio planove

Ivica Kostelić: "Ovo mi sigurno nije posljednja utrka u Svjetskom kupu!"

Ivica Kostelić sutra će osmi put predvoditi hrvatske skijaše na slalomskoj utrci na Sljemenu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić na sutrašnjem slalomu Svjetskog kupa na Sljemenu startat će s brojem 62.

Kostelić će u četvrtak osmi put predvoditi hrvatske skijaše na sljemenskom 'Crvenom spustu', a do sada je tri puta bio drugi (2008, 2009, 2011), a jednom treći (2012).

"Nadam se da će utrka biti dobra i da će staza izdržati i do visokih startnih brojeva," rekao je Ivica dodavši: "U jakom smo sastavu i dobroj formi i mislim da imamo priliku za dobre rezultate. Ne mogu reći je li ovo moja posljednja utrka na Sljemenu, ali sigurno nije posljednja u Svjetskom kupu. Volio bih voziti do Zimskih olimpijskih igara sljedeće godine, i nadam se da će me zdravlje poslužiti kako bih tamo mogao biti dobar", zaključio je Ivica.

Uz najuspješnijeg hrvatskog skijaša na startu slaloma bit će još pet hrvatskih predstavnika Filip Zubčić, Istok Rodeš, Matej Vidović, Elias Kolega i William Vukelić.

Vidović ima startni broj 42, Rodeš 47, Kolega 60, Zubčić 66, a Vukelić 72.

Ruski skijaš Aleksandar Horošilov prvi će startati na sutrašnjem slalomu Svjetskog kupa na Sljemenu nakon što je izvukao startni broj 1 na svečanosti izvlačenja brojeva na Trgu Bana Jelačića u Zagrebu.

Nakon Horošilova iz startne kućice na Sljemenu krenut će Talijan Stefano Gross i Šveđanin Andre Myhrer, startni broj 4 izvukao Talijan Manfred Moelgg, kao peti će startati Nijemac Felix Neureuther, a kao šesti i sedmi oni ponajbolji- ukupni pobjednik Svjetskog kupa Austrijanac Marcel Hirscher i prošlogodišnji najbolji slalomaš svijeta Norvežanin Henrik Kristoffersen.

Skijaši su po prvi puta u povijesti Svjetskog kupa na izvlačenje brojeva doskijali stazom od Bakačeve ulice do Manduševca. 

STARTNI BROJEVI:

1. Aleksandar Horošilov (Rus)

2. Stefano Gross (Ita)

3. Andre Myhrer (ŠVE)

4. Manfred Moelgg (Ita)

5. Felix Neureuther (Njem)

6. Marcel Hirscher (Aut)

7. Henrik Kristofferse (Nor)...

42. MATEJ VIDOVIĆ (HRV)

47. ISTOK RODEŠ (HRV)

60. ELIAS KOLEGA (HRV)

62. IVICA KOSTELIĆ (HRV)

66. FILIP ZUBČIĆ (HRV)

72. WILIAM VUKELIĆ (HRV)...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider