Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"To se neće ponoviti"

VIDEO Jedna od najvećih karijera u povijesti hrvatskog sporta i neviđena svjetska priča

Na sljemenskom crvenom spustu najbolji skijaši svijeta u četvrtak će se boriti za krunu Snježnog kralja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako Ivica Kostelić danas, za razliku od prošlih godina, nije konkurent za pobjedu, njegovi navijači imaju veliki razlog za dolazak na Sljeme. Naša skijaška legenda sutra možda i posljednji put nastupa pred domaćom publikom.

18 godina nakon debija u svjetskom kupu Ivica Kostelić i dalje je na stazi. Ni s 37 na leđima ne odustaje od svog puta, a svima onima koji se pitaju "zašto se više ne oprosti", odgovara riječima jednog drugog velikana hrvatskog sporta.

"Mislim da je Cro Cop jako dobro rekao. To je njegov znoj, njegova krv i on odlučuje s kim se bori i koliko dugo će se boriti. To je istina. Nitko ne ulaže više od samog sportaša i u redu je da se poštuju njegove odluke", kaže Kostelić.

Ivičina odluka je da sutra još jednom stane na start sljemenske utrke. Natjecanja koje su on i Janica zauvijek obilježili. 26 pobjeda u svjetskom kupu. 1 veliki i 5 malih kristalnih globusa. 4 olimpijske medalje i tri medalje sa svjetskih prvenstava. To je samo vrhunac rezultata koje je u svojoj karijeri ostvario Ivica Kostelić. Dečko sa Sljemena sutra možda i posljednji put nastupa na svome brdu i zaslužio je da mu svi skupa još jednom zahvalimo na čudesnom sportskom putu.
"Ja se nastojim koncentrirati na ovu utrku kao i na svaku drugu i pokušavam ne razmišljati o tome."

Za 14 mjeseci želio bi nastupiti na svojim petim Olimpijskim igrama, no samo ukoliko će imati priliku za vrhunski rezultat.
"To je bila više želja, nego cilj. Još uvijek je. Preostalo je još nešto od sezone, pa da vidimo hoće li biti nešto bolje. Ja se nadam da hoće, a ako neće onda mogu završiti i ove sezone."

Kad god završio, iza njega će ostati priča o jednoj od najvećih karijera u povijesti hrvatskog sporta. I obitelji s najnevjerojatnijim putem u skijaškom svijetu. Osmi slalomaš Svjetskog kupa Dave Ryding ističe:

"To je priča koja se vjerojatno više nikada neće vidjeti. Odrasti u Zagrebu i doći do vrha sa sestrom i ocem. Morate se nakloniti cijeloj obitelji na onome što su postigli, ne mogu zamisliti da se način na koji su oni sve postigli ikad više ponovi."

Neki novi sljemenski klinci sutra će sanjati o svom trenutku slave na crvenom spustu. Uz stručno moderiranje Ane Jelušić, drugoplasirane iz 2007., na konferenciji za medije iznijeli su svoja očekivanja.
"Prilika će sigurno biti dobra, jer će staza biti tvrda. Ja ću imati sasvim ok broj, borimo se i mislim da mi svi skupa možemo dosta daleko", kaže Istok Rodeš, svjetski juniorski prvak u slalomu.

Put im je davno ucrtan. Nemoguće ga je do kraja slijediti, ali uspiju li barem koju etapu koračat će stazom uspjeha.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider