Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Tata na hokeju, a sin...

Sin predsjednika Milanovića razbija u "proleterskom" sportu: Marko dobio prestižnu nagradu

Marko Milanović je proglašen za najboljeg hrvača u Hrvatskoj u kategoriji kadeta za 2021.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik Republike Zoran Milanović u subotu je navečer u Ledenoj dvorani "Zibel" bodrio hokejaše Siska koji su u utakmici Međunarodne IHL lige svladali slovenski Bled sa 4-1 (1-1, 1-0, 2-0).

Nakon ove pobjede sisački hokejaši stigli su na drugo mjesto ljestvice u ligi u kojoj još sudjeluju trenutno vodeća Slavija iz Ljubljane, Hidria iz Jesenica, Triglav iz Kranja i Crvena zvezda iz Beograda.

Domaćin Predsjedniku Republike bila je sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček sa suradnicima.

Nazočnost predsjednika Milanovića iznenadila je i brojne sisačke ljubitelje hokeja.

Dok je predsjednik boravio u Sisku i bodrio hokejaše, njegov sin Marko je u otprilike isto vrijeme proglašen za najboljeg hrvača u Hrvatskoj u kategoriji kadeta za 2021.

Marko se ranije bavio džudom, a sport je odlučio promijeniti gledajući nastupe ponajboljeg hrvatskog hrvača Bože Starčevića, koji mu je i povremeni trener, uz stalnog trenera Maria Mihalja. Strućnjaci kažu da je velika perspektiva.

Inače, predsjednik Milanović podržava sina da se bavi hrvanjem. Taj sport naziva pravim "proleterskim" sportom jer u njemu nema novca i velike zarade, samo ljubav prema sportu.

Stručno trenerska komisija Hrvatskog hrvačkog saveza za najboljeg juniora izabrala je Luku Malobabića, za mlađeg seniora Pavela Puklaveca, dok je Ivan Huklek proglašen najboljim seniorom.

Nagrade su dodijeljene tijekom 9. međunarodnog hrvačkog turnira Grand Prix Zagreb Open 2022.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider