Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
veliki uspjeh

Sin bivšeg hrvatskog ministra u zadnji čas ostvario plasman na Olimpijske igre, razgovarali smo s njim

Nikolina najveća potpora na putu za Olimpijske igre jest njegova obitelj.

Hrvatska ima još jednog olimpijca koji je u posljednji trenutak osigurao odlazak u Tokio. Riječ je o plivaču Nikoli Miljeniću, sinu jednog od najbližih suradnika predsjednika Milanovića, Orsata Miljenića. Sa zgodnim 23-godišnjim američkim studentom koji je ostvario svoj san prije odlaska na Olimpijske igre družila se naša Anja Beneta.

23-godišnji Nikola Miljenić nova je hrvatska sportska zvijezda. Član PK-a Medveščak isplivao je A olimpijsku normu na 50 metara slobodno i osigurao odlazak na Olimpijske igre u Tokio. U Zemlju Izlazećeg Sunca putuje kao jedini hrvatski muški predstavnik u tom sportu.

gol expired Nova Modrićeva objava daje nadu da ostaje, javila mu se i bivša predsjednica Kolinda divider

"Kad sam se počeo baviti plivanjem kad sam bio klinac, bio mi je san otići na Olimpijadu i, evo, napokon se ostvario. Osjećaj je famozan."

"To je ogroman uspjeh za klub i za mene kao trenera. Mislim da je san svakog sportaša da dođe na Olimpijadu i da je san svakog trenera da ima sportaša koji sudjeluje na Olimpijadi jer to je najbolje natjecanje u svijetu koje postoji za plivanje'', kaže njegov trener Domagoj Zajec.

Nikolin uspjeh tim je veći što je vizu za Japan izborio "pet do dvanaest" popravivši osobni rekord za 27 stotinki. 50 metara slobodno isplivao je tako za 25,95 sekundi posljednjeg dana 35. izdanja Zlatnog medvjeda, samo nekoliko sati prije zadnjeg roka za ispunjavanje normi u plivanju za Olimpijske igre.

gol expired Dinamo prokockao veliku prednost: Islanđani postigli dva gola nakon velikih pogrešaka Modrih braniča divider

""Šanse su mi zapravo bile male. Išlo je to svojim tokom, ali ta A norma stvarno je jako zahtjevna i prije jedno godinu dana kad sam mislio hoću uspjeti ili ne, bio sam dosta skeptičan, a i nisam htio prestati vjerovati, truditi se i odustati, nego sam rekao da idemo do kraja."

Nikolina najveća potpora je obitelj, a sinovim uspjesima posebno se ponosi otac Orsat, jedan od najbližih suradnika predsjednika Milanovića, ali i bivši ministar pravosuđa.

"Sretan je, hvala Bogu. Tata je najveći navijač uz užu obitelj, kako ne bi bio."

gol expired Sarri otkrio kako je raditi s Ronaldom: "Nije lako, on je poput kompanije koja ima svoje interese" divider

Plivački gen Nikola je naslijedio od strica. Tom višestrukom državnom prvaku za rukom je pošlo srušiti i juniorski osobni rekord našeg bivšeg srebrnog olimpijca Duje Draganje na 50 metara kraul. Baš poput njega, i Nikola je u Americi dobio prestižnu plivačku stipendiju. U obećanoj zemlji živi od 2017.

"Meni je super. Živim u Los Angelesu, koji ima najbolju klimu na svijetu. Mogu ići na plažu kad god hoću, cijelu godinu. Imam super prijatelje, i Hrvate, i strance, i Amerikance. Putujem puno po Americi, vidio sam dosta svijeta. Lijepo je."

Nedavno je i diplomirao na Sveučilištu Južne Kalifornije.

''Imao sam dva smjera, jedan je bio međunarodni odnosi, a drugi biznis/ekonomija, pa sam zbog toga upisao i petu godinu, odnosno magisterij/master u poduzetništvu i inovaciji kao jedan od najboljih programa u Americi. Jako sam sretan i uzbuđen, veselim se povratku na faks i tome što ću opet studirati. Obrazovanje mi je zapravo na prvom mjestu."

S obzirom na interes za međunarodne odnose, ne bi nas iznenadilo da Nikola u budućnosti, poput oca, zapliva diplomatskim, ali i političkim vodama...

"Nisam razmišljao o tome, ali svakako da sam dobio neke interese kad sam živio s njim."

Interes za Nikolu porastao je i među pripadnicama ljepšeg spola, koje su mu već nadjenule titulu najzgodnijeg hrvatskog sportaša.

Na radost brojnih djevojaka, srce tog Apolona još uvijek je slobodno. A evo kakve trebate biti želite li ga osvojiti:

"Nasmijane i zabavne."

Ne sumnjamo da Nikoli ženske potpore neće nedostajati i u Tokiju, gdje će ponosno braniti boje Lijepe Naše.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider