Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"On donosi rezultate"

Sarri otkrio kako je raditi s Ronaldom: "Nije lako, on je poput kompanije koja ima svoje interese"

Sarri i Ronaldo surađivali su u torinskom Juventusu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši trener Juventusa Maurizio Sarri (62) izjavio je da je bilo teško trenirati ekipu u kojoj je Cristiano Ronaldo jer je morao voditi računa i o osobnim interesima portugalskoga golgetera.

"Ronalda nije lako trenirati, on je poput multinacionalne kompanije koja ima svoje interese koje morate uskladiti s onime što je najbolje za klub", rekao je talijanski trener pa dodao:

"Njegova popularnost nadilazi značaj kluba, on ima više od 200 milijuna pratitelja na društvenim mrežama i to je problem našeg društva. Sve se više govori o igračima, a sve manje o momčadima."

gol expired Dobre igre na Euru nisu prošle nezapaženo: Juranović seli u Serie A? divider

"Naravno, ima i puno pozitivnih stvari kada imate Ronalda u momčadi jer on donosi rezultate, i to važne rezultate".

O čemu Sarri govori, najbolje pokazuje podatak da se Cristiano Ronaldo (36) popeo na prvo mjesto kada je u pitanju zarada od reklama na njegovu profilu na Instagramu, a s čelne pozicije skinuo je američkog glumca Dwaynea "The Rock" Johnsona.

Ronaldo može naplatiti 1,6 milijuna dolara za jednu reklamnu objavu na svom profilu, koji ima više od 308 milijuna pratitelja, nedavno je objavila tvrtka "Hopper HQ", koja se bavi marketingom na društvenim mrežama.

gol expired Veliko pojačanje za Hajduk: Odriče se milijun eura kako bi ostao na Poljudu divider

Sarri je u lipnju 2019. potpisao trogodišnji ugovor s Juventusom. S klubom je osvojio talijansko prvenstvo, ali zbog ispadanja u osmini finala Lige prvaka od Lyona dobio je otkaz nakon samo jedne sezone, a naslijedio ga je Andrea Pirlo.

“Kad smo u sezoni 2019./2020. osvojili Scudetto, uopće nije bilo zajedničkog slavlja. Svaki je igrač samostalno otišao na večeru. Imao sam osjećaj kao da se moj rad ne cijeni, da se osvajanje prvenstva uzima zdravo za gotovo", kazao je pa otkrio da bi možda bilo bolje da se kasnije priključio torinskom klubu.

"Primjerice, na kraju protekle sezone slavili su osvajanje četvrtog mjesta u Serie A, pa mi se čini da bi možda bilo bolje da sam došao u Juve godinu dana kasnije", kazao je Maurizio Sarri, koji je u lipnju postao trener Lazia.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider