Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
ZADOVOLJNO IDEMO DALJE

Sigurdsson poslao značajnu poruku: "Odigrali smo ovo kao obitelj, ali neke igrače još uvijek čekamo!"

Izbornik Dagur Sigurdsson u svom je stilu prokomentirao susret protiv Njemačke, izrazio je zadovoljstvo, ali bez euforije.

Dagur Sigurdsson (Foto: Igor Kralj/Pixsell)

Hrvatska rukometna reprezentacija ponovno je u ozbiljnoj igri na turniru Olimpijskih igara u Parizu.

Protiv Njemačke sve je išlo kao po loju, pa je došla pobjeda koja je dala i veliki optimizam pred kraj natjecanja. Posebno nakon utakmice protiv Slovenije, gdje puno toga nije bilo onako kako bi trebalo.

Hrvatska - Njemačka Evo što treba Hrvatskoj za četvrtfinale, a mogli bismo čak i birati protivnika divider

Laknulo je sigurno i izborniku Daguru Sigurdssonu, koji je odlično vodio susret protiv "svojih" Nijemaca i pobijedio ih drugi put otkako je postao izbornik Hrvatske.

Zadovoljstvo bez euforije

"Protiv Slovenije smo igrali na periode dobro, imali smo odličan početak i igrali dobre kontre. Sad smo imali bolji tempo, bolje smo trčali u obranu, bili bolji u obrani i svih 60 minuta odigrali smo dobro. Pokazali smo borbeni duh kao obitelj, borili su se jedan za drugog i jako sam zadovoljan", rekao je Islanđanin za HRT nakon sjajne pobjede.

Ova utakmica mogla bi biti prekretnica u turniru, nakon koje bi naši rukometaši mogli zaigrati onako kako se očekivalo.

"Teško je ovdje ostvarivati pobjede, idemo vidjeti hoće li ovo biti prekretnica. Ovo je jako teška skupina i borit ćemo se do zadnjeg dana. Mislim da imamo iste šanse kao i svi drugi. Možda nismo favoriti u iduće dvije utakmice, ali vidjet ćemo što će biti", spustio je odmah Sigurdsson loptu na zemlju.

Neki se igrači još nisu na pravi način uključili u turnir

Otkrio je kako od nekih igrača očekuje još više, odnosno smatra da se nisu svi još u svom pravom izdanju uključili u turnir.

"Imamo potencijala, još dva ili tri igrača mogu dati više, nisu potpuno u turniru. Teško je ući u ovakav turnir i treba dati igračima da se prilagode. Ali siguran sam da ćemo u četvrtoj i petoj utakmici vidjeti još neke igrače koji daju dodatnu snagu", uvjeren je da će dobiti još neke snage.

Kako će se pripremiti za Švedsku, protiv koje igraju u petak od 14 sati?

"Normalne će biti pripreme za utakmicu. Idemo u olimpijsko selo, pogledat ćemo utakmicu Švedske i Slovenije, neke snimke i dijelove njihovih drugih utakmica. Idemo rano na spavanje, rano se budimo pa slijedi videosastanak i trening. Običan dan na Olimpijskim igrama", ispričao je.

I na kraju, kratko razmišljanje o Švedskoj.

"Švedska je jaka obrambena ekipa, imaju odlične vratare i jako su dobri iz kontre. Ako želimo nešto napraviti, moramo biti disciplinirani u napadu, dobro pucati i brzo se vraćati u obranu. Ako to napravimo, mislim da imamo šanse", zaključio je izbornik.

Roma Dinamo dovodi pojačanje iz Rome: Bivši talent Barcelone ide putem Danija Olma divider

Alisha Lehmann Najzgodnija nogometašica svijeta koju prati 17 milijuna ljudi počastila obožavatelje selfijem bez grudnjaka divider

Bayern Čelnik Bayerna prozvao najveće rivale u Bundesligi: "Moraju to raditi" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Smjena na Maksimiru! ⚽️

Tko će biti novi trener Dinama?✅️
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook