Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
POSJETA RUKOMETAŠIMA

VIDEO Sigurdsson ''gazi'' rukometaše na pripremama: Rađa li se u Prelogu veliki uspjeh?

Naglasak je ipak na fizičkoj spremi - Islanđanin tu nema nimalo popusta, pripremni turnir u Norveškoj u svibnju bio je dobra opomena.

Točno mjesec dana dijeli nas od prve utakmice hrvatskih rukometaša na Olimpijskim igrama. Izabranici Dagura Sigurdssona polako privode kraju prvi tjedan priprema, a mi smo ih posjetili u Prelogu i uvjerili se koliko se ozbiljno radi pod budnim okom Islanđanina. Svi su uvjereni: Hrvatska će u Parizu biti prava.

Nekoliko serija sprinteva duž cijelog terena na kraju dvoiposatnog treninga. Želja Dagura Sigurdssona je jasna: da Hrvatska na Olimpijskim igrama bude u top formi.

''Mislim da je vidljiva koncentracija i naporan rad, sve je u redu. Imamo jako dobre uvjete ovdje u Prelogu, stoga se možemo fokusirati na fizički rad. Ali također radimo i na taktici. Imamo još puno posla za napraviti'', rekao je Sigurdsson.

Naglasak je ipak na fizičkoj spremi - Islanđanin tu nema nimalo popusta, pripremni turnir u Norveškoj u svibnju bio je dobra opomena.

''Vidjeli smo momčadi koje jako puno trče, Dansku i Norvešku, s visokim tempom koji nismo mogli pratiti. To je glavni razlog zašto se sada pokušavamo pripremiti za pet utakmica u devet dana, s visokim tempom protiv najboljih momčadi na svijetu.''

Svjesni su toga igrači, radi se žestoko, atmosfera je sjajna, motivirajuća...
''Stvarno puno radimo i ja mislim da sve ovo što sad radimo, što je sad teško, da će nam pripomoći na Olimpijadi u onim zadnjim minutama kada će biti najteže'', kaže Šoštarić.

Primjetno je da Sigurdsson sa 100 posto sudjeluje u treningu, skreće pozornost na detalje, savjetuje, bodri...

''Maksimalno je fokusiran i motiviran, kao i mi svi, sigurno da je i njemu želja dokazati se kroz hrvatsku reprezentaciju. Svima će ovo biti jedan veliki izazov i svi jedva čekamo da počne'', dodao je Srna.

A počinje 29. srpnja - prvi nastup na Olimpijskim igrama imat ćemo protiv Japana. Igra se svaka dva dana, čekaju nas potom Slovenija, Njemačka, Švedska i Španjolska. Prva četiri iz skupine idu u četvrtfinale.

''Imamo Japan u prvom kolu. Ja ih poznajem jako dobro i to će nam pomoći u pripremi. Ali opet, to je rukomet na kakav hrvatski igrači nisu navikli. Sjećam se 2019. godine kada smo s Hrvatskom odigrali neriješeno. Japanska reprezentacija je sada još puno bolja. Bit će to pravi izazov, ali bit ćemo jako dobro pripremljeni, to vam mogu obećati'', rekao je hrvatski izbornik.

''I ovaj put očekujte Hrvatsku koja će ostaviti srce na terenu, koja će igrati brzo i agresivno, i nadamo se što boljem rezultatu.''

Iduće subote Hrvatsku će navijači u Varaždinu moći vidjeti na djelu u prvoj test utakmici protiv Egipta. Drugi pripremni dvoboj bit će u gostima kod Francuske 17. srpnja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider