Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
sretno!

Sandro Sukno postao trener: Prvi samostalni posao nakon preranog prekida karijere

Proslavljeni vaterpolist uplivao je u nove vode nakon preranog prekida igračke karijere.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Legendarni hrvatski vaterpolist Sandro Sukno (30) službeno je u utorak postao trener crnogorskog vaterpolskog kluba Primorca iz Kotora.

Sukno je nakon prekida iznimno uspješne karijere uplovio u trenerske vode te je bio pomoćnik izbornika hrvatske reprezentacije Ivice Tucka. U toj ulozi je odradio dva velika natjecanja, Svjetsko prvenstvo u Gwangju u ljeto prošle godine, te Europsko prvenstvo u Budimpešti početkom 2020. godine, a angažman u Primorcu bit će njegov prvi samostalni posao.

Bivši najbolji igrač svijeta, od ranije je bio prvi kandidat za trenera Primorca, a posao je završen nakon što je bivši kapetan crnogorske reprezentacije Mlađan Janović postao predsjednik kluba, a njegov suigrač iz nacinalne vrste Antonio Petrović sportski direktor.

gol expired Gasi se prvi klub Modrića, Subašića i Vrsaljka: Klub bogate povijesti, ali bez budućnosti divider

"Predvođeni predsjednikom Janovićem krećemo u ozbiljnu organizaciju, jer Primorac zaslužuje vratiti se na stare staze, kada je prije desetak godina bio i prvak Europe. Mislim da su igrači jako talentirani, ali nažalost nisu imali uvjete za rad, tako da primarno očekujemo skoro otvaranje bazena, kako bi mogli organizirati cijelu strukturu kluba i krenuti s ozbiljnim radom“, kazao je Sukno nakon potpisivanja ugovora.

Čelnici kluba su, kako je rekao Janović, procijenili da je Sukno pravi izbor, prije svega jer vjeruju da će uz ozbiljan i predan rad, dodatni stimulans mladoj ekipi biti i to što za trenera imaju vaterpolo legendu kakav je Sukno.

gol expired Bjelica progovorio o povratku u svoj matični klub, otkrio koje ponude je odbio: ''To je moj klub'' divider

"Ovim potezom također, pokazujemo i da smo odlučni u namjeri da Primorac vratimo na staze uspjeha. Svjesni smo da nam predstoji dug put, ali i uvjereni da upornim radom i ovakvim vaterpolo imenima možemo uspjeti”, rekao je Janović.

Sandro Sukno je u karijeri, koju je prekinuo prošle godine zbog zdravstvenih problema, igrao za Jug, Primorje i Pro Recco. Najbolji igrač svijeta je bio 2017, a s hrvatskom reprezentacijom je osvojio 10 medalja s velikih natjecanja, uključujući i olimpijsko zlato 2012. i srebro iz Rio de Janeira 2016.

Primorac iz Kotora, koji je osnovan 1922. godine, najveći uspjeh u povijesti ostvario je 2009. kad je u Rijeci na Final fouru Eurolige otišao do kraja te bio prvak Europe pobijedivši u finalu nakon produžetaka Pro Recco sa 8-7.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider