Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Domaći hit-trener

Kreator velike senzacije hrvatskog nogometa o planovima i budućnosti: "Bila bi mi čast voditi Dinamo ili Hajduk"

Loše je ušao u sezonu, ali sjajno je posložio momčad i na kraju došao do povijesnih ostvarenja.

Po mnogima je upravo Goran Tomić trenutačno najbolji trener HNL-a. Od Lokomotive nitko nije očekivao previše, a došli su sve do drugog mjesta, kvalifikacija za Ligu prvaka i finala Kupa.

Lokomotiva je otvorila sezonu s tri uzastopna poraza. Jesu li očekivali takvu sezonu?

"Mislim da nitko u Hrvatskoj to nije očekivao. Ekipu smo slagali u hodu, ljeto je bilo prometno, trebalo je vremena da se to posloži. Bila je prognoza neko peto mjesto, borba s Goricom i Slaven Belupom, a mi smo napravili povijesni uspjeh."

gol expired Bjelica progovorio o povratku u svoj matični klub, otkrio koje ponude je odbio: ''To je moj klub'' divider

Što sada, hoćete li biti spremni za kvalifikacije za Ligu prvaka?

"Vjerujem da hoćemo. Bitno je odmah reagirati na tržištu jer smo izgubili nekoliko jako bitnih igrača. Najpotentniji dio ekipe je otišao. Morat ćemo dovesti pojačanja da budemo konkurentni u Europi."

Čeka ga borba za prvi trofej i to u rodnom gradu

Prijete vam Viktoria Plzen, Rapid Beč, PAOK ili Bešiktaš, ovisi o žalbi Trabzonspora.

"Sve ekipe su jake i imaju iskustva u Europi za razliku od nas, koji prvi put igramo kvalifikacije za Ligu prvaka. Sigurno da nam jako odgovara jedna utakmica, tako da je sve otvoreno, ali prvenstveno je bitno da se pojačamo."

Koliko će vam biti teško? Vama je zapravo svake godine teško, uvijek nekoliko igrača ode, tako je i sada, a nova sezona počinje za 15-ak dana.

gol expired Žestoka tučnjava nogometašica u BiH, jedna je dobila potres mozga: "Nazivali su ih talibankama" divider

"Lokomotiva je poznata po tome, svaku sezonu imamo dosta novih igrača. S te strane je teško svake sezone uigrati sve iz početka. Tako je i ove, a sljedeća još brzo počinje, tako da ćemo, kažem, morati brzo reagirati na tržištu, dovesti provjerene igrače od kojih znamo što možem očekivati."

Subota vam donosi finale Kupa u vašem Šibeniku.

"To je borba za prvi trofej u mojoj karijeri, još u rodnom gradu, dat ćemo sve od sebe da donesemo prvi trofej Lokomotivi."

"Bila bi mi čast voditi hrvatske velikane"

Je li momčad umorna?

"Po igračima vidim da jedva čekaju utakmicu, sigurno je ostalo dosta motiva i energije za ovako nešto. Sigurno da se trofeji pamte i svi žele tako završiti sezonu."

gol expired Zvijezda Barce izbrisala sporni video, ali bilo je kasno: Zna se da voli popiti, čini se da je pretjerao divider

Hoćete li ostati u Lokomotivi ili idete u neki veći klub?

"Imamo još tu utakmicu, meni ugovor istječe, međutim, tu se jako dobro osjećam. Sigurno je meni želja da se okušam i u nekim drugim ligama."

Kad bi mogli birati - Dinamo ili Hajduk?

"Odlično pitanje. Mogu reći da bi bila čast voditi bilo koji od ta dva kluba, hrvatska velikana, ali i Rijeku i Osijek. Bila bi mi čast voditi veliku četvorku."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider