Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Ostali sportovi
Opširan intervju

Sandra Perković za Dnevnik Nove TV: O Tokiju, ozljedama, očekivanjima i željama

Sandra Perković priprema se za drugu obranu naslova olimpijske pobjednice.

Sandra Perković (Foto: GOL.hr)

Nakon dvije zlatne medalje, Sandra Perković počela je graditi put prema novom uspjehu na Olimpijskim igrama, a kada je zadovoljan trener, zadovoljna je i ona.

"Sada se nalazimo u 12. mjesecu, to je bazni dio priprema. Zadovoljna sam sa daljinama. Ima tu dosta tehničkih pogrešaka. Npr. danas je dosta bio klizak krug što je uzrokovalo poteškoće u proklizavanju u samom okretu. Daljina je bila dobra, lako ćemo mi to kada bude suhi krug."

Mjere se duljine jer je do Tokija ostalo 7 mjeseci. Ili kako će vam ovaj superuspješni atletski dvojac reći, "samo 7 mjeseci" jer su Olimpijske igre "već pred vratima".

"Ne volim govoriti unaprijed o medaljama"

"Velika su očekivanja, velike su želje. Naravno, ja ću dati sve od sebe da ta očekivanja sama sebi, prvo, ispunim. Nadam se da ću braniti boje Lijepe naše u najsvjetlijem smislu kako sam to radila godinama do sada. Mislim da je to cilj za koji se isplati žrtvovati."

gol expired Gotovo je: Mandžukić potpisao za vodeći klub katarske lige! divider

A u Tokiju će Sandra braniti titulu najbolje. I to dvostruke uzastopne olimpijske pobjednice jer je konkurenciju pokorila u Londonu 2012., ali i u Rio de Janeiru 2016. I bilo bi sjajno zaokružiti sve na hat-trick.

"Pa bilo bi to jako zanimljivo, ali nikad ne volim govoriti unaprijed o medaljama jer nikad ne znaš što budućnost nosi. Naravno, i ostale djevojke treniraju. Pokazuje se i ove godine da su na razini od 70 metara. Mislim da će biti 5-6 cura koje će ganjati titulu."

gol expired Turski košarkaš napokon smije napustiti SAD: Zbog Erdogana ostao bez putovnice i završio na tjeralici divider

O uvjetima rada, Edis i Sandra vam neće govoriti. Kažu kako kukanje nikada nije bila njihova disciplina. Ali će nerado otkriti s kakvim bolovima je ove godine osvojila još jednu veliku medalju - broncu na Svjetskom prvenstvu.

"Zadovoljna jesam jer sam se vratila kući sa medaljom. Jesam li u tom trenutku mogla dati više? Nisam. Dala sam sve od sebe, borila sam se i preko svojih granica.

"Ne želim na operaciju"

''Imam jedan puknuti disk u lumbalnom dijelu kralježnice. Mene su već prije puno godina htjeli operirati. Ja se ne dam jer smatram da operacija neće riješit takav problem, ja se bavim profesionalnim sportom, a profesionalni sport je uvijek hodanje po tankom ledu. Sad si gore, za čas možeš biti dolje."

gol expired Bivši dinamovac na pragu transfera karijere: Napoli pripremio 30 milijuna eura divider

"Nakon samog finala nisam bila zadovoljna. Bila sam više tužna i razočarana, al opet kad pogledamo, nije sve tako crno. To mi je samo još dodatan motiv i želja da ono što nas iščekuje slijedeće, opravdam prvo sebi, pa onda svima vama."

Ove godine, Perković je doživjela još jednu neugodnost. Naime, Međunarodna atletska federacija izbacila je nekoliko disciplina iz Dijamantne lige koju je osvajala čak šest puta.

"Da,nažalost, ovaj puta disk nije među disciplinama za Dijamantnu ligu, on je spao u rang disciplina za Zlatnu ligu. Mogu reći da me pogodila ta vijest, ali mi ćemo se pripremit da sve to izdržimo."

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider