Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bravo!

Sandra Perković treća na Dijamantnoj ligi, Marija Tolj ostvarila plasman na završnicu

U redoslijedu Dijamantne lige vodeća je Perez s 30 bodova, ispred Sandre Perković (28 bodova) i Valarie Allman (20 bodova).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković osvojila je treće mjesto na natjecanju bacačica diska koje je održano u gradskom parku Ter Kamerenbos dva dana prije glavnog dijela mitinga Dijamantne lige u Bruxellesu, dok je druga hrvatska predstavnica Marija Tolj bila peta.

gol expired Igrač Tobola šokirao reprezentaciju koja je bila hit Eura: Gosti zabili golčinu u stilu Jamesa Rodrigueza divider

Hrvatska rekorderka je nakon pet serija bila na drugom mjestu s hicem 65,14 m iz treće serije, dok je u tom trenutku vodeća bila Kubanka Yaime Perez sa 66,47 m. Treća je sa 64,25 m bila olimpijska pobjednica iz Tokija Amerikanka Valarie Allman (64,25 m).

Četvrta je završila Kubanka Denia Caballero (62,28 m), a 21-godišnja Marija Tolj je hicem 61,80 m iz druge serije osvojila peto mjesto, čime se kvalificirala za nastup na finalu Dijamantne lige u Zuerichu.

gol expired HNS podijelio novčane kazne: Hajduk najgore prošao zbog bakljade i rasističkih poruka divider

Prema pravilima Dijamantne lige za bacačke discipline, o plasmanu prve tri natjecateljice odlučuje posljednja, šesta serija. U njoj je ponovno najbolja bila Perez sa 63,41 m. Allman je imala samo tri cm kraći hitac (63,38 m), dok je Perković nakon treće serije imala tri neispravna pokušaja i tako završila na trećoj poziciji.

U redoslijedu Dijamantne lige vodeća je Perez s 30 bodova, ispred Sandre Perković (28 bodova) i Valarie Allman (20 bodova). Na finalu u Zuerichu pravo nastupa su još izborile Denia Caballero (14), Marija Tolj (12) i Portugalka Liliana Ca (11).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider