Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
hnl

HNS podijelio novčane kazne: Hajduk najgore prošao zbog bakljade i rasističkih poruka

HNS je kaznio niz hrvatskih klubova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige i Druge HNL, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama s utakmica 7. kola HT Prve lige i trećeg kola Druge HNL.

HNS je kaznio Hajduk, Osijek, Dinamo, Istru…, a najgore je prošao Hajduk koji mora platiti 60 tisuća kuna zbog bakljade Torcide i vrijeđanja suca od strane cijelog stadiona.

gol expired Steven Gerrard komentirao novi transfer Hajduka, pobrao je reakcije brojnih navijača divider

Priopćenje HNS-a:

HNK Hajduk kažnjen je sa 60.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača i uzvikivanja rasističkih poruka (čl. 88. DP HNS-a) tijekom utakmice Hajduk - Rijeka. U 76. minuti došlo je do prekida igre na dvije minute zbog bacanja pirotehnike u teren i stvaranja velike dimne zavjese. U 1. minuti zapaljena je jedna baklja, u drugoj minuti bačen topovski udar. U 36. minuti navijači s istoka, sjevera i zapada zbog odluke suca viču “Cigane, cigane”. Od 76. do 81. minute zapaljeno je 35 baklji, od kojih je 15 bačeno na tartan stazu i 4 u teren za igru, bačeno je 5 topovskih udara, 2 rasprskavajuće bljeskalice i zapaljeno 7 dimnih kutija. Od 83. do 86. minute zapaljene su 2 baklje i 7 dimnih kutija.

NK Osijek kažnjen je s 15.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača i uzvikivanja rasističkih poruka (čl. 88. DP HNS-a) tijekom utakmice Osijek - Dinamo. Na tribini istok, gdje su bili smješteni navijači Osijeka, u 31. minuti uzvikuje se "Cigane, cigane" na odluku suca. Gostujuća navijačka skupina BBB na sjevernoj tribini u 62. minuti pali jednu baklju koja je dogorjela na tribini, od 75. do 77.minute pale 8 baklji, od kojih su 6 bačene na tartan stazu.

GNK Dinamo kažnjen je s 8.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava gostujućih navijača (čl. 67. DP HNS-a) tijekom utakmice Osijek - Dinamo. Gostujuća navijačka skupina BBB na sjevernoj tribini u 62. minuti pali 1 baklju koja je dogorjela na tribini, od 75. do 77. minute pale 8 baklji, od kojih su 6 bačene na tartan stazu.

gol expired Dinamo prodao šestog igrača ovo ljeto i do kraja sezone bi mogao biti bogatiji za 45 milijuna eura divider

NK Istra 1961 kažnjen je s 5.000 kuna zbog šest javnih opomena (čl. 54. DP HNS-a) tijekom utakmice Šibenik - Istra 1961.

Nemanja Glavčić (Slaven Belupo) kažnjen je s 3.000 kuna i jednom utakmicom neigranja zbog isključenja uslijed dviju javnih opomena (čl. 50. DP HNS-a) tijekom utakmice Slaven Belupo - Hrvatski dragovoljac.

NK Osijek II kažnjen je s 2.000 kuna zbog četiri javne opomene i jednog isključenja (čl. 54. DP HNS-a) tijekom utakmice Dugopolje - Osijek II.

HNK Cibalia kažnjen je s 2.000 kuna zbog pet javnih opomena (čl. 54. DP HNS-a) tijekom utakmice Cibalia - Rudeš.

NK Rudeš kažnjen je s 2.000 kuna zbog četiri javne opomene i jedne opomene na klupi (čl. 54. DP HNS-a) tijekom utakmice Cibalia - Rudeš.

Ante Bekavac (Dugopolje), Ivan Cvijanović (Osijek II) i Damian Mory Roman Gbane (BSK) kažnjeni su jednom utakmicom neigranja zbog isključenja uslijed dviju javnih opomena (čl. 50. DP HNS-a) tijekom utakmica Dugopolje - Osijek II i BSK - Croatia.

VIDEO Hajduk - Rijeka 1:2 (Josip Elez)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider