Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U kvalifikacijama im ne ide baš

Igrač Tobola šokirao reprezentaciju koja je bila hit Eura: Gosti zabili golčinu u stilu Jamesa Rodrigueza

Četvrta utakmica, četvrti remi. Ovako će teško završiti ispred Tricolora...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rujanski program europskog dijela kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. otvoren je u - Aziji.

U sklopu skupine D u Nur-Sultanu je Kazahstan ugostio Ukrajinu i završilo je bez pobjednika, 2:2, poslije prave drame koja je trajala sve do posljednjih sekundi utakmice.

Ukrajinci su već u drugoj minuti došli u vodstvo fantastičnom golčinom Romana Jaremčuka u stilu Jamesa Rodgirueza na Mundijalu u Brazilu, ali u nastavku domaćini su pritisnuli i došli do izjednačenja.

Taj gol možete pogledati OVDJE.

Nakon što im je VAR poništio pogodak u 68. minuti, rezultat su poravnali šest minuta kasnije. Strijelac je bio Ruslan Valiullin, inače veznjak Tobola, kluba koji je u drugom pretkolu Konferencijske lige ovog ljeta izbacio Hajduk.

Ludnica od 93. do 96. minute

Sudačka nadoknada donijela je nevjerojatan rasplet... Ukrajina, koja je bacila sve karte u napad, u 93. minuti je preko Danila Sikana postigla zgoditak vrijedan, kako se tada činilo, sva tri boda. Suci su pregledavali snimku i poslije nepune minute potvrdili da je pogodak regularan.

Opijeni tim velikim slavljem Ukrajinci su zaboravili da utakmica nije gotova što je iskoristio strijelac prvog pogotka Valiullin i sjajnim udarcem neobranjivo okončao završni juriš Kazahstanaca. Dogodilo se to u 96. minuti, vremena više nije bilo za ikakvu suvislu akciju i Ukrajina je ponovno ostala bez pobjede.

Četvrta utakmica u kvalifikacijama, četvrti remi za Ukrajince. Nakon što su u prvom kolu izvukli bod u gostima kod Francuske činilo se da bi mogli ozbiljno zapapriti aktualnim svjetskim prvacima, ali nakon toga su uslijedila dva razočaranja na domaćem terenu (Finska i Kazahstan po 1:1), a sad još i ova šokantna završnica koja širom otvara vrata Tricorolorima prema osvajanju ove grupe i izravnom plasmanu u Katar.

Na nedavnom Euru Ukrajina je bila hit reprezentacija, prošli su skupinu, u osmini finala kroz produžetke izbacili Šveđane i zatim u četvrtfinalu ispali od Engleza, ali kvalifikacije su očito neka druga priča...

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider