Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
stalno pristižu kazne

Rusija izbačena u još jednom sportu i ovo će ih sigurno rastužiti

Nova kazna za Ruse koji su napali Ukrajinu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon agresije Rusije na Ukrajinu Vijeće Međunarodne šahovske federacije FIDE donijelo je važne odluke u skladu sa svojim geslom "Gens una sumus“ (Jedan smo rod).

 

FIDE izražava ozbiljnu zabrinutost zbog vojne akcije, koju je Rusija pokrenula u Ukrajini, a FIDE je protiv ratova i osuđuje svaku upotrebu vojne sile za rješavanje političkih sukoba.

gol expired Hrvatska u neviđenoj ludnici nakon dva produžetka srušila Švedsku i ostala u igri za SP divider

Slijedeći poziv Međunarodnog olimpijskog odbora, FIDE je povukla očekivani potez – u Rusiji i Bjelorusiji neće se održavati nikakva službena FIDE natjecanja i događaji. Također, na svim natjecanjima u organizaciji FIDE zabranjeno je isticanje ruske i bjeloruske zastave, kao i izvođenje nacionalnih himni Rusije i Bjelorusije. Igrači iz tih zemalja moći će nastupati pod zastavom svog šahovskog saveza ili pod zastavom FIDE.

Bijeg od rata EKSKLUZIVNO Ovako su se spašavali zarobljeni Hrvati u Ukrajini: Dinamo je puno pomogao divider

Ujedno, Vijeće FIDE osuđuje svaku javnu izjavu bilo kojeg člana šahovske zajednice, koja podržava neopravdanu vojnu akciju u Ukrajini. Velemajstore Sergeja Karjakina i Sergeja Šipova, koji su se „proslavili“ takvim javno iznesenim stavom, predala je Etičkoj i disciplinskoj komisiji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider