Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
trener i nogometaši

EKSKLUZIVNO Ovako su se spašavali zarobljeni Hrvati u Ukrajini: Dinamo je puno pomogao

Jovičević, Đurasek i Cvek sretno su stigli u Hrvatsku iz ratom pogođene Ukrajine.

 A nakon što su iz ratne Ukrajine prije gotovo puna tri dana krenuli na put kući prepun neizvjesnosti, sinoć su u Zagreb konačno stigli bivši trener Dinama i aktualni trener Dnjipra - Igor Jovičević, te nogometaši Neven Đurasek i Lovro Cvek.

Suze obitelji koje su ih dočekale na aerodromu jasno pokazuju kroz što su sve prošli u protekla 72 sata, a svoju priču o dramatičnom bijegu kući preko rumunjske granice - ispričali su Stipi Antonijeviću.

''Miješaju mi se emocije. Toliko bi sad od sreće zaplakao, ali kad spomeneš sreću to je dijametralno suprotno od onoga što se događa sada trenutno tamo. Predsjednik kluba zove mene danas 2 puta u uniformi, jer je on zadužen za obranu Dnjipra. On se brine za mene kako ja putujem! To je dokaz kakvi su to ljudi'', govori Jovičević.

gol expired Tko će umjesto Rusa u kvalifikacije za Katar? FIFA ima ove opcije divider

''Kad vidiš te ljude kako se tamo opraštaju na granici – muževi od žena, to je živa katastrofa! Ne bi stvarno želio to nikome da vidi. To vam najozbiljnije govorim'', rekao je Cvek.

''Most je srušen"

''Žene s autom prolaze, a on pješke se vraća nazad u boj. I to je nešto šta…ako je to trenutak koji ću vječno nosit sa sobom i da me to održava kao konekcija s Ukrajinom – neka bude vječna! Nikad neću zaboravit iz dubokog sna, iz mirnog sna odjek bombe jedne“, ističe Jovičević.

''Sigurno nećemo zaboravit nikad ovo što nam se desilo. Međutim, jako teška srca smo se isto tako vratili, nekih pomiješanih emocija jer su naši prijatelji ostali gore, naši Ukrajinci. Ja im ovim putem želim poručit da ostanu hrabri i nadam se da će zdrav razum prevladat i da će brzo doći kraj ovom ratu'', dodaje Đurasek.

''Muški ćemo se isplakati kad se izgase kamere"

gol expired Šok za šokom za Ruse: Izbačeni iz Eurolige, odlukom pogođeni Hezonja i Perasović divider

''Čak smo golman i ja razmišljali da se vratimo u stan po stvari, jer smo doslovno izletili sa toaletnim torbicama. I u tom trenutku kad smo izgovorili da bi se možda vratili u stan je sijevnula jedna eksplozija i tu smo znali da moramo čim prije put zapada države i to smo i napravili'', kaže Đurasek.

''Taj trenutak rastajanja - kad smo mi išli na rumunjski granicu, a oni su nastavili na Lavov znajući da je već sirena tamo, da je isto… Heroji…Heroji su ostali tamo'', rekao je Jovičević pa dodao:

''Kreneš na jedan put i kažu nemojte tamo ići jer je most srušen, jer je bombardiran. Pa idite na drugu stranu pa ne može ni tamo, jer su ruske trupe s te strane jako blizu. Dogovorili smo se tako na brzinu da ostavimo aute na petom kilometru od kolone, od granice i da idemo pješke – da uđemo kao pješaci. I tako je i bilo.“

Dinamo platio karte i smještaj

gol expired Snimka koja je postala hit: Ruski sportaši stidljivo zapljeskali Ukrajincima kad su ovi odbili nastupiti protiv njih divider

''Stvarno još jednom se zahvaljujem svima koji su nam pomogli – od predsjednika kluba Dnjipra koji nam je ponudio prvo utočište na jednom selu, od Dinama koji nam je kupio avionske karte i platio smještaj u Bukureštu – evo stvarno svima sam zahvalan, svima smo mi zahvalni i to su neke geste koje se pamte do kraja života'', kaže Đurasek pa dodaje.

''Sad smo se baš dogovorili da ćemo se isplakat muški kad se isključe kamere.''

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX