Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Imaju pravo na žalbu

Vujoviću i Bezjaku drastične kazne HRS-a: Prvi je već otišao iz Hrvatske, a nakon ovog će i drugi!

Hrvatski rukometni savez izrekao je teške kazne za incidente na derbiju Nexea i Zagreba.

Utakmica Nexe - Zagreb (Foto: Ivan Peric / CROPIX)

Hrvatski rukometni savez (HRS) odredio je kazne za incidente na utakmici Nexea i Zagreba. Utakmica je prekinuta tik prije kraja prvog poluvremena, a sve je kulminiralo u posljednjem napadu.

Nexe je zabio pogodak, no suci su ga poništili i pokazali na sedmerac. Tada je doslovno eksplodirala cijela klupa domaćih, nošena tribinama te je došlo do naguravanja.

U njemu je najgore prošao delegat Ante Josić. Njega je rukometaš Nexea Marko Bezjak u prolazu zakačio ramenom, nakon čega se Josić srušio i ostao ležati na podu.

Vujović već otišao

Rukometaš je tvrdio kako se sve dogodilo nenamjerno, no HRS nije imao milosti. Nakon tako drastične kazne Slovenac vjerojatno odlazi iz kluba. Trener Vujović je već otišao.

Priopćenje Hrvatskog rukometnog saveza prenosimo u cijelosti:

"Temeljem članka 63. Stegovnog propisnika Hrvatskog rukometnog saveza, Stegovni sudac HRS-a Srećko Ilić donio je sljedeće odluke zbog napada na službenu osobu i prekid susreta Nexe – Zagreb 7. travnja 2024. godine:

Marku Bezjaku, igraču RK NEXE, izriče se stegovna mjera zabrane igranja rukometa u trajanju od 12 (dvanaest) mjeseci, zbog toga što je imenovani počinio stegovni prekršaj iz čl. 135. st. 1. Stegovnog propisnika HRS-a

Veselinu Vujoviću, treneru RK NEXE, izriče se stegovna mjera zabrane obnašanja dužnosti trenera u trajanju od 3 (tri) mjeseca, zbog toga što je imenovani počinio stegovni prekršaj iz čl. 135. st. 1. Stegovnog propisnika HRS-a

Andražu Velkavrhu, igraču RK NEXE, izriče se stegovna mjera zabrane igranja rukometa na 4 (četiri) utakmice, zbog toga što je počinio stegovni prekršaj iz čl. 135. st. 1. Stegovnog propisnika HRS-a.

Samom činjenicom da su utvrđeni stegovni prekršaji treneru i igračima Kluba, rečeni i pobliže opisan u toč. 1., 3. i 4. izreke ove Odluke, Rukometnom klubu NEXE, temeljem čl. 135. st. 3. Stegovnog propisnika HRS-a, izriče se stegovna mjera novčane kazne u iznosu od 4.000,00 eura (četiri tisuće eura)

Ukoliko okrivljeni Marko Bezjak i Andraž Velkavrh te Veselin Vujović, odnosno RK NEXE podnesu žalbu na ovu Odluku, o žalbi će odlučivati Stegovno povjerenstvo HRS-a kao drugostupanjsko stegovno tijelo HRS-a. Ukoliko okrivljeni ne podnesu žalbe na ovu Odluku, ista će postati pravomoćna i ovršna osmog dana računajući od dana kada okrivljeni Marko Bezjak i Andraž Velkavrh te Veselin Vujović putem Kluba kao i Klub zaprime ovu Odluku.

Protiv ove Odluke, donesene od strane Stegovnog suca HRS-a, nezadovoljne strane (okrivljeni Marko Bezjak i Andraž Velkavrh te Veselin Vujović odnosno RK NEXE te Ante Ančić kao podnositelj Zahtjeva za pokretanje stegovnog postupka) imaju pravo podnijeti žalbu Stegovnom povjerenstvu HRS – a u roku 8 (osam) dana računajući od dana primitka ove Odluke", stoji u priopćenju HRS-a.

Slaven Belupo - Hajduk Igranje rukom Uremovića u Koprivnici: "Za mene je to jedanaesterac jer lopta ide u gol" divider

Dominik Livaković VIDEO Turski suci poludjeli zbog penala Dominika Livakovića: "Skandalozna pogreška" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider