Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Jaganjac, majstore!

Fantastično otvaranje: Nexe dvije sekunde prije kraja šokirao drugu momčad francuskog prvenstva!

Na gostovanje kod kluba koji je u ovom trenutku prvi iza PSG-a Našičani su otputovali s puno optimizma i hrabrosti, a tako su i se i postavili na parketu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvom kolu EHF Europske lige rukometaši Nexea kao gosti su s 30:29 pobijedili francuski Pays d'Aix.

Raspored je Našičane na početku skupine C odveo na gostovanje u Aix-en-Provence, kod sastava koji je trenutno drugoplasirani u Francuskoj, odmah iza moćnog PSG-a. Nakon što su uspješno preskočili kvalifikacije za Europsku ligu, na otvaranju skupine priredili su iznenađenje ostvarivši gostujuću pobjedu nakon dramatične završnice.

Nakon prvih 15 minuta koji su protekli u izjednačenoj igri, domaćin je prvi stigao do dva gola viška (10:8). Međutim, Nexe je uzvratio serijom 5:1 za vodstvo 13:11. U 29. minuti momčad Branka Tamšea je prvi put stigla i do tri gola prednosti, a s plus tri za Nexe je završen i prvi dio (17:14).

Francuski sastav je na otvaranju drugog poluvremena smanjio na gol zaostatka (16:17), u 34. minuti izjednačio na 18:18, a u idućem napadu i povesti sa 19:18. U minutama koje su slijedile gledali smo izjednačenu igru u kojoj su se momčadi izmjenjivale u vodstvu.

Devet minuta prije kraja susreta PAUC je poveo s dva gola razlike (28:26), Francuzi su imali i 29:27 pet minuta prije kraja, no Nexe se nije predavao i uspio je izjednačili na 29:29, a minutu i pol prije kraja imao sedmerac za vodstvo, no Kalim Zahaf je obranio udarac Predragu Vejinu.

Jaganjac devetim golom ugasio Francuze

Srećom, domaćin nije realizirao napad i hrvatski sastav je 30 sekundi prije kraja dobio priliku za pobjedu. I iskoristio je. Gol za pobjedu dvije sekunde prije kraja utakmice zabio je Halil Jaganjac kojem je to bio deveti gol na utakmici. Vejin je zabio pet, a Mario Tomić i Marin Jelinić po četiri gola, dok je Moreno Car imao sedam obrana.

Kod Francuza najefikasniji su bili Kristijan Orn Kristjansson sa sedam golova, te Romain Lagarde sa šest pogodaka. U francuskoj momčadi su nastupila i dva hrvatska igrača, Marko Račić je zabio dva gola, dok se Ivan Filipović nije upisao među strijelce.

Magdeburg slavio u Sloveniji

U drugom susretu iz ove skupine branitelj naslova Magdeburg je na gostovanju porazio Gorenje Velenje sa 31:27.

Domaćin se dobro držao u prvom dijelu koji je zavšio 14:13 za Velenje, no gosti su u nastavku okrenuli rezultat. Vodeču momčad njemačkog prvenstva do pobjede su predvodili Lukas Mertens sa šest golova, te Gisli Kristjansson i Kay Smits sa po četiri gola, dok su u redovima slovenske ekipe najefikasniji bili Matic Verdinek s osam, te Aleks Kavčič sa četiri gola.

Raspucani Savehof stiže u Našice

Pobjedu je ostvario i švedski Savehof porazivši španjolsku ekipu BM Logrono La Rioja sa 43:31.

Gzim Salihi s devet i Elias Ellefsen a Skipagotu s osam golova predvodili su Savehof, dok se u suparničkim redovima Alex Rubino Fernandez i Tomas Moreira Rodriguez zabili po pet golova.

U susretima 2. kola, 26. listopada sastaju se Nexe i Savehof, La Rioja i Gorenje Velenje, te Magdeburg i PAUC.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider