Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
''Ovo je nova ekipa''

Rudić analizirao nastup mladih Barakuda kojima je teško pao ostanak bez medalje

Ratko Rudić komentirao je nastup vaterpolista za Dnevnik Nove TV.

Hrvatska rukometna reprezentacija porazom je od Grčke ostala bez brončane medalje na Svjetskom prvenstvu. Kako javlja reporter Dnevnika Nove TV, Stipe Antonijević iz Budimpešte našim je vaterpolistima teško pao ovaj poraz.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija je pomlađena pa čak osam igrača, dvije trećine cijele momčadi, nije osjetilo kako je to osvajati medalje na najvećim natjecanjima. Čak je i onima iskusnijima bilo teško zbog mladih suigrača.

U Budimpešti smo razgovarali s čovjekom koji je u vaterpolu kao trener uzeo najviše onih najsjajnijih medalja.

''Mislim da su bili malo danas pod dojmom te utakmice. Moram reći da igra nije bila loša, stvorili smo dosta šansi i da smo imali neku normalnu realizaciju mogli smo ovu utakmicu i pobijediti. Ovo je jedna nova ekipa, jedna novi ciklus i bit će dobra škola za Europsko prvenstvo u Splitu'', rekao je Ratko Rudić za Dnevnik Nove TV.

Rudić dao pozitivnu ocjenu

Činilo se kako naši vaterpolisti nikako nisu mogli zabiti pogodak, čak i kad su bili na metar od gola.

''To je jedan mali blok kad treba završiti sve. Imali smo u zadnje dvije utakmice jako puno izraženih prilika koje nismo uspjeli dobro iskoristiti. Nismo bili dovoljno agresivni u postizanju gola. Imali smo danas dosta isključenja i da smo malo bolje imali tu realizaciju to bi bilo bolje.''

Rudić smatra kako s optimizmom možemo gledati prema naprijed. Već za manje od dva mjeseca u Splitu se održava Europsko prvenstvo.

''To je jedan proces u kojem je reprezentacija. Ocjena je generalno jako pozitivna. Igrali smo prvo neriješeno s Grčkom, a mogli smo i pobijediti, pobijedili smo Srbiju. Po meni je psihološki pritisak utjecao na ove dvije utakmice od polufinala.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider