Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
rođena u srbiji

Karabatić: "Majka Radmila nazvala me uoči utakmice i rekla - moraš protiv Hrvatske srušiti rekord"

Karabatićeva majka Radmila je iz Aleksinca, prije utakmice ga je nazvala i rekla: "Moraš zabiti osam, moraš danas postati najbolji strijelac."

Radmila i Nikola Karabatić (Foto: Afp)

Rukometaši reprezentacije Hrvatske poraženi su u rukometnom klasiku od Francuza u 1. kolu drugog kruga Europskog prvenstva, a Nikola Karabatić upisao je još jednu stranicu u debelu knjigu naše međusobne sportske povijesti i priuštio hrvatskoj djeci još jednu noć u suzama.

Usput je stigao postati i najbolji strijelac u povijesti europskih prvenstava. Na opće oduševljenje svoje majke. Do jučer je imao najviše nastupa u povijesti europskih smotri, a sad je i najbolji strijelac s 289 golova, jednim više od Valura Sigurdssona.

Köster postiže posljednji pogodak Gledamo li domaćinsko suđenje? Europa luduje na posljednji napad njemačke reprezentacije! divider

Sudbina je htjela da rekord sruši upravo protiv svojih ljutih sportskih rivala iz zemlje iz koje vuče korijene po očevoj strani. Hrvatski navijači izviždali su ga kad je službeni spiker prozvao njegovo ime. Jasno, nisu mu zaboravili ono kačenje s Ivanom Balićem. On im je odgovorio na terenu.

"Nisam uopće razmišljao o tome, želio sam se samo što prije vratiti u obranu", komentirao je skromno.

Vedran Zrnić, komentar s desnog krila Šteta zbog one odluke sudaca, ali griješili smo previše: Hrvatska itekako ima što pokazati divider

No njegova majka, koja je rođena u Srbiji, podsjetila ga je na ulog.

"Nazvala me prije utakmice i stavila pritisak na mene. Moraš danas srušiti rekord, moraš zabiti osam golova", rekla je, a ja sam odgovorio:

Dominik Kuzmanović Poznati Danac još je ranije govorio što bi se moglo dogoditi i dogodilo se baš protiv Francuske divider

"Mama, znaš da mi ne smiješ nabijati pritisak. Ne razmišljam o tome, želim da momčad odigra dobro, ali ona je ponovila. 'Da, to je super, ali moraš zabiti osam komada, moraš postati najbolji strijelac danas.'"

Nikola je na kraju zabio devet. Je li to bilo dovoljno?

"Da, bila je sretnija od mene."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider