Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Odlazak velikana

Puno puta nas je bacio u očaj, a sada je objavio kraj karijere: Nikola Karabatić odlazi u mirovinu

Nikola Karabatić, jedan od najvećih rukometaša ikada, objavio je da odlazi u mirovinu.

Nikola Karabatić (Foto: Afp)

Posljednju sezonu u svojoj karijeri odigrat će jedan od najtrofejnijih i najboljih rukometaša u povijesti, Nikola Karabatić. Bespoštedni borac i radnik na terenu ovu vijest objavio je putem službene stranice PSG-a.

Posljednjih godina Karabatić muči muku s ozljedama, ponajviše koljena stoga je odluka da s 40 godina na leđima ode u zasluženu mirovinu sasvim razumljiva.

Aleksander Čeferin VIDEO Čeferin sa Sportskih igara mladih uputio poruku: "Huliganizam nije problem samo Hrvatske i Grčke" divider

“Sretan sam što ću posljednju sezonu započeti na terenu. Raduje me što ću posljednji put, prije no što s ponosom zaključim karijeru, uživati u jedinstvenoj atmosferi francuskih i europskih dvorana, igrajući i boreći se sa suigračima kako bismo osvojili što više trofeja“, poručio je Karabatić.

Lista medalja u Karabatićevoj vitrini je vrlo dugačka, a prečesto je svojim igrama upravo Hrvatsku koštao najsjajnijih odličja.

S reprezentacijom je osvojio sve što se moglo osvojiti, tri zlatne medalje na Olimpijskim igrama, četiri na Svjetskom prvenstvu i Europskom prvenstvu. I tu su navedene samo zlatne medalje, iako je bilo i onih srebrnih te brončanih.

Dominik Livaković Fenerbahče objavio koliko je platio Livakovića: Cifra je znatno manja od one koju su svi prenijeli divider

Tri puta je proglašen najboljim igračem po IHF-u, dok je u klupskoj karijeri osvojio nevjerojatnih 15 prvenstava Francuske, devet puta francuski kup, četiri puta njemačko prvenstvo, tri puta njemački kup te po dva puta španjolsko prvenstvo i kup.

Ligu prvaka osvojio je prvi puta još prije dvadeset godina, davne 2003., a nakon toga je pridodao još dva trofeja cijenjenog natjecanja.

“Svih ovih godina davao sam srce i dušu ovom sportu koji toliko volim i poštujem. Posvetio sam svoj um i tijelo ovom fizički i psihički zahtjevnom sportu", zaključio je Karabatić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider