Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
stižu najbolji

Prvi put u povijesti Snježna kraljica na Sljemenu bez gledatelja: Objavljene nikad strože upute za natjecatelje

Poznati su i datumi utrka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Međunarodna skijaška federacija (FIS) i Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske službeno su odobrili održavanje utrka FIS Svjetskog skijaškog kupa "Snow Queen Trophy“ 2021. uz poštivanje najstrožih epidemioloških mjera i bez gledatelja na Sljemenu, priopćili su organizatori.

U skladu s važećim epidemiološkim mjerama u Hrvatskoj, sljemenske će se utrke održati 3. i 6. siječnja bez gledatelja i gostiju, a sukladno pravilima FIS-a za ovu sezonu neće biti niti javnih izvlačenja startnih brojeva koja su se tradicionalno održavala u centru Zagreba.

gol expired Barca nazimu prodaje skupocjenu zvijezdu: Katalonci grcaju u problemima, a mladi talent najavio velike stvari divider

Po prvi puta u povijesti održavanja „Snježne kraljice“ slalomašice i slalomaše u cilju neće dočekati navijači, a kako bi se maksimalno smanjila interakcija skijašica i skijaša sa svima ostalima, uvedeni su dodatni mehanizmi zaštite u vidu tri tzv. "balona“ – odvojenih za natjecateljske ekipe, medije i organizacijski tim – unutar kojih će se kretati svi koji sudjeluju u „Snježnoj kraljici“ 2021., bez međusobnog miješanja između "balona“.

Također, svi sudionici morat će imati negativan test na Covid-19 ne stariji od 72 sata te svakodnevno ažurirati informacije o zdravstvenom stanju u svojoj FIS Covid-19 putovnici.

Svi skijaši i skijašice i njihovi timovi dolaze u Zagreb prethodno testirani te će biti smješteni u The Westin Zagreb hotelu, koji će biti zatvoren za ostale posjetitelje, a bit će testirano i osoblje hotela, dok će novinari biti smješteni u odvojenom hotelu.

MMA škola Drukčije izdanje MMA škole: ''Karate protiv kick-boksa, ovo će biti zanimljivo'' divider

Natjecateljski timovi će po dolasku na Sljeme imati posebne koridore za kretanje, kako bi se izbjeglo miješanje s radnicima na stazi. U skladu s epidemiološkim mjerama i protokolima zaštite svih sudionika događanja, ograničen je i broj novinara koji će se moći akreditirati za praćenje utrke uživo. Kako bi se izbjegao izravni kontakt sa skijašima, za novinare će biti organizirane virtualne konferencije za medije, a jedini press centar, onaj u cilju, imat će vrlo ograničen broj radnih mjesta.

Što se tiče sportskog dijela, ženski i muški slalom na Crvenom spustu na Sljemenu ni u jednom trenutku nisu bili upitni.Djelatnici skijališta Sljeme i Hrvatskog skijaškog saveza najranije od svih godina do sada zasniježili su Crveni spust i uspješno pripremili stazu za održavanje utrka Snježne kraljice na kojoj je proteklih nekoliko dana trenirao naš najbolji skijaš Filip Zubčić koji je bio oduševljen pripremom staze.

gol expired Nova-stara promjena u sastavu Hrvatske uoči polufinala protiv Francuske divider

Pravodobno zasnježivanje korištenjem snježnih topova i tehnologije Snow Factory, koje je ove godine počelo još početkom listopada, te temperaturni minusi i snijeg koji je početkom mjeseca padao na Sljemenu omogućili su kvalitetnu pripremu skijaške staze.

Na sljemenskom Crvenom spustu najbolje svjetske slalomašice po 15. put borit će se za bodove, krunu i plašt Snježne kraljice. Ženska slalomska utrka na rasporedu je u nedjelju, 3. siječnja 2021., s početkom prve vožnje u 12.30 i druge u 16 sati.

Najbolji slalomaši sljemenskom stazom će se 12. put spustiti u srijedu, 6. siječnja, i to sa startom prve vožnje u 12.15, a druge u 15.30 sati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider