Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neće se čekati izbori

Barca nazimu prodaje skupocjenu zvijezdu: Katalonci grcaju u problemima, a mladi talent najavio velike stvari

Zbog loše financijske situacije Barcelona će u zimskom prijelaznom roku morati prodati neke igrače…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona želi već nazimu prodati Philippea Coutinha, tvrdi katalonski dnevnik Ara.

Glavni razlog je loša financijska situacija u klubu. Barcelona se mora riješiti igrača čije plaće u značajnoj mjeri opterećuju klupski proračun. Prvi su na udaru igrači koji zarađuju puno, a nisu u pravom planu. To je upravo Brazilac koji je na Camp Nouu neželjeno pače otkako je došao iz Liverpoola u siječnju 2018. za čak 145 milijuna eura. što je rekordni ulazni transfer Barcelone.

Pad prihoda zbog koronakrize i lošeg upravljanja klubom bivšeg predsjednika Josepa Marije Bartomeua natjerali su Barcu da nastavi smanjivati potrošnju. Jučer je upravni odbor Barce službeno potpisao s djelatnicima i sportskim sektorom kluba sporazum o preoblikovanju, odnosno smanjenju plaća kako bi se izbjegao prijeteći stečaj kluba. Sporazum je prihvatila gotovo cijela svlačionica Barce, samo trojica igrača bila su protiv.

Barca nazimu prodaje Coutinha

No ovaj dogovor, koju je prijelazna vlada pod vodstvom Carlesa Tusquetsa bučno proslavila, čini se da neće biti dovoljan za uspostavljanje financijske konsolidacije u kratkoročnom razdoblju.

Drugim riječima rečeno, Barcelona će morati prodavati igrače. Problem je taj što po pravilniku kluba privremeni menadžment ne bi smio prodavati igrače. Međutim, budući da je situacija prilično osjetljiva, čini se da će privremena uprava biti primorana izaći na tržište prije predsjedničkih izbora koji su zakazani za 24. siječnja.

gol expired Modrićevu krunidbu uspio je izbjeći, no ovoga puta nije mu bilo pomoći: Ronaldovo nadureno držanje obilazi svijet divider

Tusquets je navodno izdao nalog sportskom menadžmentu da nastavi smanjivati plaće i pokuša prodati jednu od zvijezda koje nisu u prvom planu prije zakazanih izbora, a sve kako bi novoj upravi osigurali više manevarskog prostora za zadovoljavanje kratkoročnih potreba na terenu i izvan njega.

To znači da bi novog predsjednika možda moglo dočekati nešto novca u blagajni za eventualnu kupovinu pojačanja u posljednjem tjednu siječanjskog prijelaznog roka.

U vrhu platnog razreda

Coutinho nije jedini koji je u izlogu, ali fokus je na prodaji brazilskog veznjaka. Bartomeu je ga ljetos bio spreman prodati Brazilca za 60 milijuna eura, čime bi Barcelona izgubila na njemu čak 85 milijuna, no u jeku najveće krize nitko ga nije htio kupiti niti za taj iznos.

Barca se želi riješiti Coutinhove plaće koja u bruto iznosu dostiže 23 milijuna eura godišnje, čime je u vrhu platnog razreda Barcelone. Lako je moguće da je Coutinho upravo jedan od igrača koji nije pristao na smanjenje plaće pa je to još jedan motiv za prodaju.

gol expired Otimačina za velikim talentom koji je sve oduševio: Bayern nudi brda i doline, 17-godišnjaka želi cijela Europa divider

Osim golemih izdataka, drugi bitan razlog je taj što Coutinho već odavno probio prag strpljenja. Ni u novom pokušaju nije pokazao da je esencijalno bitan igrač Barcelone. Coutinno igra uglavnom igra drugorazredne role.

Pedri najavio velike stvari

Ronald Koeman pokušao ga je uklopiti u momčad nakon povratka s posudbe iz Bayerna. Nizozemac je promijenio formaciju u 4-2-3-1 kako bi pronašao poziciju njemu i Antoineu Griezmannu, no Brazilac se opet nije nametnuo, a uz to se još i ozlijedio.

U međuvremenu se u prvi plan probio mlađahni Pedri, koji je nagovijestio veliki potencijal. Kako Pedri igra na sličnoj poziciji kao i Coutinho, na Camp Nouu su došli do zaključka da se Brazilčev odlazak neće previše osjetiti. Ukratko, Barca ga predobro plaća da bi igrao sporedne uloge.

E, sad, lako je reći da bi ga se htjeli riješiti, a puno je teže pronaći klub koji je spreman isprsiti se s finom odštetom i još preuzeti njegovu plaću. Bartomeu je to pokušao, ali više od posudbe nije išlo. Coutinho ima ugovor do ljeta 2023. i ne mora žuriti.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider