Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nova zvijezda

Otimačina za velikim talentom koji je sve oduševio: Bayern nudi brda i doline, 17-godišnjaka želi cijela Europa

Bayern nudi produljenje ugovora i značajno povećanje svojem 17-godišnjem velikom talentu Jamalu Musiali…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mlađahni Englez Jamal Musiala (17) vrlo brzo je izrastao u novu zvijezdu aktualnog prvaka Europe. U Bayernov pomladak stigao je u ljeto 2019. iz Chelseaja, a početkom ove sezone priključio se seniorskoj momčadi.

Iako je ljetos potpisao omladinski profesionalni ugovor do 2022., njemački div želi se osigurati i već mu nudi novi ugovor. Bavarci mu nude produljenje i značajno povećanje plaće.

Prema informacijama engleskih medija, Bayern je bacio na stol ugovor od pet milijuna eura godišnje, čime bi došao u platni razred s osjetno iskusnijim igračima poput Fietea Arpa (također 5 millijuna) i Alexandera Nübela (6,5 milijuna).

Bayern nudi novi ugovor 

Musiala je ove sezone već upisao devet bundesligaških nastupa i postigao je tri gola. Sa 17 godina i 205 postao je najmlađi Bayernov strijelac u povijesti.

Debitirao je i u Ligi prvaka, ubilježio je tri nastupa. Bio je u početnoj postavi Bayerna na gostovanju kod Atletica.

gol expired Griezmann šokirao frizurom, a onda i propuštenom šansom: Najgori promašaj u karijeri divider

Hansi Flick je impresioniran mogućnostima 17-godišnjeg Engleza, koji je rođen u Njemačkoj te je živo u Fuldi do sedme godine života.

„Jamal igra u momčadi prepunoj top-klasa i svi ga oni iznimno cijene“, ilustrira njegov talent trener Bayerna.

Ne čudi što je Musiala postao meta najvećih europskih klubova, ponajviše engleskih. Svi bi ga htjeli vidjeti u svojim redovima, a najviše se spominje Liverpool. U Bayernu su svjesni opasnosti i stoga su odlučili preventivno reagirati značajnim poboljšanjem ugovora.

Ballack oduševljen

Njemački Sport1 tvrdi da ne bi trebalo biti problema jer je Musiala zadovoljan u Bayernu i nema namjeru mijenjati sredinu. Pretpostavlja se će novi ugovor potpisati čim napuni 18. rođendan (26. veljače).

Musiala je član U-21 engleske reprezentacije, a pretpostavlja se da će uskoro dobiti poziv u seniorsku vrstu.

gol expired Incident koji je podigao prašinu: ''Mali Mourinho'' poludio na suce pa krenuo u fizički obračun s novinarom divider

Proslavljeni bivši njemački reprezentativac i član Bayerna Michael Ballack impresioniran je kvalitetama 17-godišnjeg polivalentnog veznog igrača.

„Još uvijek je dječak, fizički još nije sazrio, no ipak je nevjerojatno hitar i agilan. Ima fantastičan dribling, to se jasno vidi. Ima i zapanjujuću kontrolu lopte i pregled igre. Bayern je dobio novog igrača koji će opasno zaoštriti konkurenciju u momčadi“, zaključuje Ballack.

Ako ovako nastavi, Musiala bi uskoro mogao izrasti u superzvijezdu svjetskog nogometa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider