Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Čekaj da te uhvatim"

Incident koji je podigao prašinu: ''Mali Mourinho'' poludio na suce pa krenuo u fizički obračun s novinarom

Trener Marseillea Andre Villas-Boas žestoko je kritizirao suce, a potom je napao novinara nakon poraza Marseillea kod Rennesa…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pravi Mourinho i „mali Mourinho“, kako se nekoć tepalo Andreu Villasu-Boasu, sinoć nisu imali svoj dan. Ako su po nečem sličnu, onda je to po nervozi, a još više prema ljubavi prema novinarima.

Teško podnose poraze, a još teže novinarske kritike. 
I Mourinhov Tottenham i Villas- Boasov Marseille izgubili su 2:1. Tottenham kod Liverpoola, a Marseille kod Rennesa. I jedan i drugi poveli su 1:0, a drugi gol dobili su u završnici. Tottenham u 90., a Marseille u 83. minuti. Očito peče, jako peče.

Zapjenjeni Mourinho ušao je klinč s Jurgenom Kloppom nakon utakmice dobacivši mu sarkastično da je bolja momčad izgubila, dok je Villas-Boas napao suca i doslovce skočio na novinara La Provencea, vrlo čitanog dnevnika u Marseilleu, koji je u vlasništvu slavnog Bernarda Tapieja, bivšeg predsjednika Marseillea iz najslavnije i najkontroverznije ere, s kraja 80-ih i početkom 90-ih.

Marseille je od 36. minute igrao s igračem manje, strijelac gola za Marseille Pape Gueye dobio je drugi žuti karton. Ta je sudačka odluka jako naljutila portugalskog stručnjaka.

gol expired Okršaj Mourinha i Kloppa na Anfieldu: Jose otkrio što se dogodilo, Redsi sprdaju Portugalca divider

„Suca smo molili da konzultira VAR. Oglušio se o naše vapaje“, ožalošćeno je zborio u kameru Villas-Boas netom nakon utakmice.

Nije htio izustiti ime glavnog suca Clementa Turpina…
„On je sudac s FIFA-ine liste, ali nisam zadovoljan njegovim suđenjem.“

Portugalac je na press-konferenciji bio još ljući. Valjda je u međuvremenu pregledao snimku i učvrstio svoje mišljenje da mu igrač nije trebao biti isključen.

„Vrlo sam razočaran sa suđenjem, Gueye nije trebao biti isključen. Nije htio ozlijediti suparničkog igrača, nije ga ni vidio. Ako se ne smije skočiti na loptu, kako uopće igrati nogomet!?“

Na kraju balade, naravno, uvijek su krivi novinari. Nakon što je press-konferencija završila, Villas-Boas je dok se dizao od stola ugledao nesretnika koji je ovih dana pisao nešto što se Portugalcu nije svidjelo.

Mikrofoni su još bili uključeni, sve se čulo…

„Hej ti, hvala ti puno za ono neki dan… Samo idi, dok te ja ne uhvatim. Čekaj da te uhvatim… Samo bježi, to ti je najbolje“, galamio je Portugalac za pripadnikom sedme sile koji se očito udaljavao iz prostorije.

gol expired Morata se osramotio: Htio je biti atraktivan, a sad je predmet sprdnje. Pirlo je poludio divider

Villas-Boas ovih dana ima pik na novinare. Prošlo subote imao je javni verbalni okršaj s drugim novinarom iz iste medijske kuće.

„Ti radiš za La Provence? Stavili ste jadnu naslovnicu. To sam shvatio kao napad na mene kao osobu. Znam da nisi ti kriv, to je uredništvo. Kada tako s očitom namjerom iznosite statistiku, a zna se da mi nije ugrožena pozicija, to jako boli“, požalio se portugalski trener koji je u svibnju 2019. na klupi Marseillea zamijenio Rudija Garciju.

Iako navijači Marseille uvijek želi najviše, može se reći da Portugalac ima dobar učinak.

U prvoj sezoni osvojio je drugo mjesto iza moćnog PSG-a, a trenutačno je četvrti s pet bodova zaostatka za Parižanima, ali i s dvije utakmice manje.

Međutim, Marseille je kiksao u Ligi prvaka. U skupini s Manchester Cityjem, Portom i Olympiacosom završio je na posljednjem mjestu i zbog toga su uslijedile žestoke kritike, koje se Portugalcu očito nisu svidjele.

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider