Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Mnoge iznenadili

Srbe još boli poraz od Hrvatske: Iz protesta skinuli brončane medalje

Hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila je naslov svjetskog prvaka nakon što je u finalu SP-a u Budimpešti svladala domaćina Mađarsku s 8-6.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je na putu do svjetskog zlata redom pobjeđivala Italiju, Srbiju i Mađarasku. Sami vrh svjetskog vaterpola. Pritom je najneizvjesnija bila utakmica protiv najbolje reprezentacije svijeta Srbije, a nakon koje su naši susjedi imali prigovora na suđenje.

''Fizički su nas nadjačali, a mi smo se loše branili s igračem manje. Ipak, iz dana u dan, iz godine u godinu, ja ne znam pravila ove igre'', rekao je srpski izbornik Dejan Savić nakon dvoboja s Hrvatskom.

U borbi za broncu Srbija je nadjačala Grčku s 11-8. Na svečanoj ceremoniji dodjele odličja kapetan Srbije Filip Filipović i vratar Gojko Pijetlović skinuli su s vrata brončane medalje.

Srpski mediji pišu kako su tako izrazili protest prema suđenju koje je prema njihovim riječima bilo nepravedno, a naročito u polufinalnom srazu s Hrvatskom. Treba spomenuti kako su srpski vaterpolisti pljeskom pozdravili Hrvate kada su se penjali na pobjedničko postolje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider