Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Smjena generacija

Pomlađene Barakude očekuje posebna godina, vraća se legendarni reprezentativac?

Hrvatski vaterpolisti zaključili su godinu pobjedom protiv Crne Gore, a iduće godine čeka ih Europsko prvenstvo u Splitu.

Što zbog koronavirusa, što zbog viroza, izbornik vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak nije imao na broju sve koje je pozvao na pripreme i utakmicu s Crnom Gorom.

No, takvu je situaciju dodatno iskoristio za probu novih igrača, jer "Barakude" su nakon Olimpijskih igara u Tokiju u procesu pomlađivanja.

"Samo iz ovakvih situacija možemo dobiti ono što želimo, a to je da se navikavaju na jedan način igre u reprezentaciji. Svaka je službena utakmica njima nešto novo, oni su mladi, a nošenje hrvatske kapice na glavi njima je nešto novo", rekao je izbornik.

Jedan od te nove generacije je i 20-godišnji vaterpolist dubrovačkog Juga, Marko Žuvela koji je prvi poziv zavrijedio još prošle godine.

"Prilagođavam se stilu igre, treninzima i nadam se da ću u skoro vrijeme dobiti svoje svoje mjesto u reprezentaciji. Ne mora to biti odmah, ali želim se dokazati izborniku. Želim dati sve od sebe", kazao je Žuvela.

gol expired Odigrana revijalna utakmica u čast dvije zagrebačke legende, jednog nogometaša dočekale ovacije divider

Nakon par dana odmora "Barakude" nastavljaju s pripremama u Srbiji, pa utakmice Svjetske lige, a iduća godina donosi Svjetsko prvenstvo u svibnju te Europsko kojemu je domaćin Split, u kolovozu.

"Znamo i svjesni smo da će očekivanja sportske javnosti biti da se napravi rezultat, ja ne mogu ništa obećati. Radit ćemo maksimalno, ostavit ćemo srce. Ovo će sigurno biti kvalitetna reprezentacija, možda ne kao prije kada smo se borili za zlatno odličje, ali uvjeren sam da ćemo i dalje biti u vrhu Europe".

gol expired Filmska završnica Kutije šibica, srušili favorita i osvojili turnir u čast preminulog prijatelja divider

Izbornik Tucak svjestan je da je u budućem razdoblju potrebno puno strpljenje, no ipak se i dalje nada kako će se naš najbolji igrač Maro Joković predomisliti i još malo pripomoći "Barakudama".

"Od svih igrača koji su se oprostili od reprezentacije, on je jedini koji me interesira. Svi mi, a pogotovo ja, moežmo reći jedno veliko hvala Jokoviću, ali ja s njim još uvijek ne bih završio jer znam koliko mi znači njegova uloga i u bazenu i van bazena", rekao je pa dodao.

"Napravili smo jedan preliminarni razgovor, on je uzeo vremena da razmisli".

S Jokovićevim ili bez njega, Europsko prvenstvo u Splitu zapravo je već pred vratima.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider