Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bit će napeto!

Tko će u finale? Srbija je dominantna, ali s trona ih je svrgnula upravo Hrvatska

Hrvatsku čeka polufinale Europskog prvenstva u vaterpolu protiv Srbije.

Stipe Sladoljev (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Pred nama je i nova velika utakmica naše nacionalne vrste. Vaterpolska reprezentacija u četvrtak igra polufinale Europskog prvenstva, i to protiv prvaka Srbije. U drugom polufinalu sastaju se domaćin Španjolska i Italija.

Hrvatska je do borbe za medalje stigla sjajnim igrama. Najprije s dvije lagane pobjede protiv Nizozemske i Turske. I onda protiv dvije jake reprezentacije: Grčke i Crne Gore. Protiv Crne Gore dugo smo bili u zaostatku, a onda na kraju ipak slavili.

Tako smo došli do polufinala. Tu nas čeka najdominantnija momčad svijeta - Srbija - ali momčad koju smo upravo mi svrgnuli s trona prije godinu dana, na Svjetskom prvenstvu.

Osim što je Srbija branitelj naslova, oni su naši tradicionalni rivali koje je najslađe pobijediti i od kojih je najteže izgubiti.

A otkad nastupaju samostalno, igrali smo devet puta na velikim natjecanjima. Uspješnija je Srbija: 5:3 u pobjedama, uz jedan remi.

Srbija je posebno dominirala od 2012. do 2016. godine. U tom razdoblju, osvojili su praktički sve što se osvojiti moglo! Napokon, njihova dominacija je završena prije godinu dana, kada smo ih pobijedili u polufinalu Svjetskog prvenstva, i postali prvaci.

A kakvi su nam izgledi sutra? Kladionice kažu neizvjesno: 57 posto za Srbiju, 43 posto za Hrvatsku. I to je zapravo otprilike slično blagom statusu favorita koji je imala Engleska u nedavnom nogometnom polufinalu! Pa, neka se ponovi.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider