Nakon pritiska brojnih članica Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) i eksplozije koronavirusa u SAD-u ozbiljno se razmišlja o promjeni datuma održavanja Olimpijskih igara 2020., ali nikako o njihovu otkazivanju.

To je otkrio potpredsjednik MOO-a Juan Antonio Samaranch u razgovoru za The Partidazo. Otkrio je da će za četiri tjedna, sredinom travnja, MOO donijeti odluku o tom pitanju.

"Život se promijenio za sve, ne samo u sportu već u svim segmentima života. Situacija se u posljednjih pet dana jako promijenila, a ulazak virusa u SAD ne garantira ništa dobro. Idemo dan po dan, ali moramo zaozbiljno uzeti u obzir promjenu datuma održavanja Igara. Vrlo je vjerojatno da ćemo odgoditi Olimpijske igre jer bi u suprotnom mogle biti bez ponajboljih sportskih zemalja svijeta. No njihovo otkazivanje ne dolazi u obzir", kazao je Samaranch.

Podsjetimo, Olimpijske igre u Tokiju trebale bi se održati od 24. srpnja do 9. kolovoza ove godine. Kanada je danas objavila da neće slati svoje sportaše u Tokio ako se datumi ne promjene, odnosno ako se Igre ne odgode za godinu dana.