Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
VIJESTI IZ KAIRA

Oni će nas razveseliti ili nam se suprotstaviti: Poznata je reprezentacija o kojoj nam ovise olimpijske ambicije

Rukometna reprezentacija Alžira izborila je finale prvenstva Afrike, čime postaje jako bitan faktor za hrvatski rukomet.

Rukometna lopta (Foto: Getty Images)

Rukometaši Alžira finalisti su prvenstva Afrike, nakon što su podosta rutinski savladali aktualnog viceprvaka kontinenta, reprezentaciju Zelenortskih otoka, rezultatom 32:26. 

Alžir rutinski do pobjede, sad postaje jako važan za Hrvatsku

Bila je to utakmica koja je zapravo riješena već sredinom prvog dijela, kad je Alžir pobjegao otišao na šest pogodaka razlike, a tu prednost su do odmora samo povećali. U drugom dijelu otišli su i na 11 pogodaka razlike (22:11, 24:13, 27:16), nakon čega su se opustili te su njihovi protivnici do kraja susreta uspjeli ublažiti poraz.

Obitelj Kuzmanović Emotivna ispovijest oca hrvatskog čuda: Jedan sin spašava hrvatski rukomet, drugi naše živote divider

Alžir iza sebe ima odličan turnir, ali u finalu i prvaka te domaćina, Egipat. I ta je utakmica vrlo važna za hrvatsku reprezentaciju te ćemo gotovo sigurno svi navijati za Alžir.

Prekosutra svi navijamo za Alžir

Naime, pobjedom Alžira u finalu, Hrvatska bi završila na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre gdje se još nalaze Španjolska, Brazil i Bahrein.

Ukoliko Egipat obrani titulu prvaka, Alžir nam od momčadi za koju navijamo postaje ljuti protivnik, odnosno netko koga ćemo morati savladati ako želimo u Pariz.

Dakle, u slučaju da Alžir postane viceprvak Afrike, oni odlaze na olimpijski kvalifikacijski turnir gdje će im protivnici biti Hrvatska, Austrija i Švedska ili Njemačka, odnosno lošiji na Euru između te dvije momčadi.

Tko bi rekao da će nam jedan Alžir postati tako bitan, zar ne?

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider