Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
BRZO SU KVALIFIKACIJE

VIDEO Rukometaši došli kući, Perkovac tvrdi da ostaje izbornik i da je sve bilo pozitivno osim rezultata

Vrijeme je za podvući crtu na nastup hrvatske rukometne reprezentacije u Njemačkoj.

Počelo je i završilo pobjedama nad jakim Španjolcima i Nijemcima, ali gorak okus ostaje nakon još jednog nastupa naših rukometaša na velikom natjecanju.

Četvrtu godinu zaredom kući se vraćamo bez medalje, a u zraku su ostale visjeti i određene izjave izbornika Perkovca. No, s vedrije strane - reprezentacija ima perspektivu, pogotovo na vratarskoj poziciji.

Nastavljen je loš niz rezultata, Perkovac tvrdi da je skoro sve bilo pozitivno

Na kraju priče, bila je to ipak samo pirova pobjeda protiv Njemačke. Protiv domaćina smo, s obzirom na poklapanje ostalih rezultata, mogli tražiti devizu za polufinale, pa je time žal još i veći. Rukometaši su se s Eura vratili kao 11. te samo nastavili loš niz rezultata na velikim natjecanjima u posljednje četiri godine.

"Jedino što je bilo loše to je ovaj rezultat, sve ostalo je jako pozitivno, dečki postaju prava grupa, oni su fokusirani na to što rade, mi moramo samo neke detalje doraditi i to će biti jako dobra ekipa", rekao je nakon natjecanja izbornik Goran Perkovac koji, kako tvrdi, reprezentaciju nastavlja voditi najmanje do Mundijala kojeg iduće godine igramo na domaćem tlu.

No, hoće li to doista biti tako, vidjet ćemo u narednim danima. Mnogima je zasmetala i izjava u kojoj je opleo po domaćoj ligi.

"Ta liga je izuzetno jaka da bi još i Valter i ja mogli igrati djelomično", prisjetili smo se izjave koja je glasno odjeknula.

Nije požalio izjavu, Duvnjak misli suprotno

Upitan je nakon toga od našeg reportera Marka Šepata je li mu žao i misli li da se zaletio.

"Pa ne, nisam se zaletio, meni je želja da ti igrači počnu još više trenirati za sebe, to su igrači s potencijalom, ali neće proći bez napornog rada."

Kapetan Domagoj Duvnjak nije zatražen da komentira izjave, ali je upitan kako on komentira dečke iz hrvatske lige?

"Mislim da nema smisla komentirat takve izjave, zlatni dečki, fenomenalni su dečki", rekao je "Dule".

I doista, kapetan pogađa u sridu, Kuzmanović i Mandić vratari su za idućih 15 godina, a Klarica i Srna polako se etabliraju kao supervažni kotačići u našem rosteru.

"Ovo što je Kuzma danas napravio, Manda bio fenomenalan, stvarno, ja se nadam da će ostat prije svega zdravi", dodao je.

Kuzmanović i Šoštarić vide dobru budućnost

Nešto je rekao i fenomenalni Kuzmanović.

"Rekao sam već sto puta da smo si super, da dobro funkcioniramo i mislim da ćemo to prikazati u budućnosti", njegov je komentar o novim vratarskim silama, njemu i prijatelju mu Mandiću.

Dodao je nešto i Mario Šoštarić, još jedno veliko otkriče.

"Ova mladost koja je došla, odlični golmani, obrana, lijevi vanjski, uz dodatak iskustva. Znamo tko nas predvodi, Duvnjak, kapetan s velikim slovima i ja mislim da ova ekipa ima stvarno lijepu budućnost", reklo je naše desno krilo.

Otvorili smo i zatvorili savršeno, skinuli Španjolce i Nijemce, ali tri vezana poraza dokaz su da je pred ovom momčadi još puno rada. Najvažnije od svega, dohvatili smo olimpijske kvalifikacije, a ovoj generaciji samo možemo poželjeti da izbori Pariz i baš tamo pokaže koliko vrijedi.

Šepat u odjavi pogodio u srž

Svoju odjavu iz Kölna dao je i Marko Šepat, javivši se uživo.

"Prije svega ću reći da je prvenstvo pokazalo kako Francuska i Danska igraju neki drugačiji rukomet od sviju ostalih, kao i da porazi od Mađarske i Islanda nisu sramota, ali jesu podbačaji jer smo imali nevjerojatnu šansu za polufinale. Dobre stvari su vratari, kao i Mario Šoštarić. Dobivamo Srnu i Klaricu u vanjskoj liniji te zato izborniku nije trebala ona izjava o domaćoj ligi, jer četiri od tih pet nabrojanih igrača su iz naše lige. Ta je izjava zakucala atmosferu koja je nakon tih poraza već bila u padu", rekao je Šepat, nastavivši:

"Perkovac vjeruje da će ostati izbornik, ali sigurno mu slijede razgovori u savezu. Ako i ostane, sigurno će u morati ponovno raditi s odnosnom u momčadi. Za manje od dva mjeseca su olimpijske kvalifikacije. Bit će izazovno. Dok se možemo pomiriti s 11. mjesto na Euru, smatram da bi izostanak ove reprezentacije s Olimpijskih igara bio sportska katastrofa."

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider