Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pet do 12 godina zatvora

VIDEO Olimpijski pobjednik u bolnici nakon napada na ulici u Moskvi: "Sljedeća četiri dana su najopasnija!"

VIDEO Olimpijski pobjednik u bolnici nakon užasnog napada: Sljedeća četiri dana su najopasnija!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na ulazu u jedan karaoke klub u Moskvi napadnut je Dmitri Solovjev, član pobjedničke ruske ekipe u umjetničkom klizanju s Olimpijskih igara održanih 2014. godine.

Olimpijskog pobjednika Solovjeva napala je nepoznata skupina mladića. Jedan od njih ga je udarcem oborio na pod, što se može vidjeti na videu, a poslije toga su ga nastavili cipelariti.

Prevezen je u moskovsku bolnicu Botkin i stanje mu je teško, priopćila je njegova djevojka Anna Sidorova.

"Komunikacija s njim je vrlo ograničena, liječnici mu zabranjuju da razgovara s ikim češće od jednom ili dvaput dnevno. Kaže da stalno želi spavati, glava ga i dalje jako boli. Sljedeća četiri dana su najopasnija jer ni liječnici ne mogu predvidjeti promjene hematoma na mozgu", izjavila je Sidorova, koja je i opisala što je prethodilo svemu ovome.

Ona i Dmitri su sa svojim društvom šetali ulicom i u jednom trenutku je njezina prijateljica trojicu mladića zamolila da joj posude upaljač. Tada su oni postali iznimno agresivni i nasilni, Solovjev im je rekao da pokažu više poštovanja prema ženama.

"Ne možemo reći da je to bila svađa, radi se o napadu. Udarili su ga i bacili na pod te nastavili tući, a on je samo ležao nakon što su ga cipelarili", prepričala je Sidorova.

U Rusiji se podigla uzbuna zbog ovog događaja, oglasili su se brojni sportaši i članovi Ruskog olimpijskog odbora pružajući podršku Solovjevu i tražeći višegodišnje zatvorske kazne za napadače. Ruski mediji javljaju da su lako identificirani i da bi, ovisno o tome kakav bude konačni stupanj Solovjevovih ozljeda, mogli dobiti između pet i 12 godina zatvora.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider