Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
započelo novo odbrojavanje

Potvrđeni novi datumi održavanja Olimpijskih igara u Tokiju iduće godine

Olimpijske igre u Tokiju, koje će se po prvi put u povijesti održati neparne godine, dobile su novi datum otvaranja i zatvaranja.

Olimpijska baklja stigla u Japan (Foto: Afp)

Olimpijske igre u Tokiju, koje su prošloga tjedna odgođene do sljedeće godine, biti će otvorene 23. srpnja, a zatvorene 8. kolovoza 2021., objavila je japanska nacionalna agencija Kyodo news.

 

Kyodo news navodi da su tu odluku u ponedjeljak donijeli Međunarodni olimpijski odbor i organizatori.

Uređivanje nogometnog terena Novi plan UEFA-e: Prvenstva i Liga prvaka će se završiti, čeka nas najluđe ljeto

Japanski premijer Shinzo Abe prošlog je utorka objavio da se Igre odgađaju zbog pandemije COVID-19 bolesti, na otprilike godinu dana, čime je Tokio postao prvi grad u 124-godišnjoj povijesti modernih olimpijskih igara, u kojem natjecanja nisu održana prema predviđenom datumu, isključujući godine u vrijeme Prvog i Drugog svjetskog rata, kad su OI morale biti otkazane.

Japan je uložio u pripremu Igara 12 milijardi američkih dolara, a ovogodišnji gubitak planiranih prihoda ne bi se trebao odraziti na japansku ekonomiju, jer će i rashodi biti manji.

Japanski ministar gospodarstva Yasutoshi Nishimura u nedjelju je izjavio da Vlada planira stimulativni paket ekonomskih mjera, koje je premijer Abe nazvao najvećim u povijesti.

Mike Tyson i tigar Mike Tyson konačno progovorio o incidentu u kojem je njegov tigar odgrizao ruku djevojci: "Nisam mogao vjerovati"

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati