Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Pokazali smo karakter"

Oduševljeni Tucak: "Uzet ćemo zlato, dosta mi je više srebra!"

Hrvatski vaterpolisti ponovno su u finalu Svjetskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska vaterpolo reprezentacija osigurala je šestu uzastopnu medalju na svjetskim prvenstvima, a hoće li to biti zlato ili srebro saznat ćemo ove subote, nakon finalnog okršaja s Mađarskom u Budimpešti.

"Ključ je, za razliku od finala Olimpijskih igrača u Riju, što smo anulirali njihova dva najopasnija igrača, ljevake Mandića i Filipovića. Srbija je jedna fantastična ekipa. Ovaj čin je završen, ali mi smo ovdje došli po zlato. Dosta mi je srebra više, vjerujte mi", izjavio je nakon utakmice izbornik Ivica Tucak za HRT.

"Puno je lakše kad imate vjeru. Nisam govorio prazne rečenice nego one utemeljene na zaista kvalitetnom radu ekipe i kvalitetnom vaterpolu koji igramo cijelo ljeto."

U finalu čeka Mađarska...

"Mađarska je izvanredna ekipa, oni su domaćini, nosi ih 8-9 tisuća ljudi, ali ja mislim da smo mi kvalitetniji od njih koje jako poštujem. Vjerujem da ćemo ovaj put uzeti zlato."

Tko će slaviti u finalu Svjetskog prvenstva u Budimpešti?

Ukupno glasova:

Lončar: Strašan nivo utakmice

U veliki trijumf protiv Srbije Luka Lončar je ugradio dva gola, a uz to je izborio niz isključenja.

"Fantastična utakmica i Srbije i nas. Pokazali smo jedno veliko zajedništvo koje nas je krasilo dosad na turniru. Zasluženo smo pobijedili, čestitam suigračima i stručnom stožeru. Bio je to jedan strašan nivo utakmice. Pokazali smo karakter, zadržali se do kraja, a onda su oni počeli padati i to smo iskoristili."

Joković: Ovo je samo jedan korak do onog što svi želimo

Maro Joković je uz Sandra Sukna bio najefikasniji. Obojica su postigli po tri pogotka.

"Velika pobjeda, ne znam što reći osim da je utakmica bila stvarno neizvjesna i fizički jako jako naporna. Iako smo primili dosta golova, bili smo mirni cijelu utakmicu. Tu smirenost pokušavamo držati kroz cijeli ovaj turnir. Ovo je samo jedan korak do onoga što svi mi priželjkujemo. Moramo se odmoriti i pripremiti glave", kazao je Joković dodavši:

"Neću ništa unaprijed prognozirati, nadam se da ćemo hladne glave ući u taj meč."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider