Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"ovo je napad na naš klub"

Nakon vrlo rane odluke da se se prekine prvenstvo, pobunio se čak i prvak Mladost: "Volio bih da smo ipak igrali"

Hrvatski odbojkaški savez proglasio je prvake Hrvatske nakon samo dva odigrana kola Lige za prvaka, što je izazvalo buru reakcija među klubovima.

Zbog epidemije koronavirusa Upravni odbor Hrvatskog odbojkaškog saveza donio je odluku o prekidu svih odbojkaških ligaških natjecanja ove sezone, a prvaci muške i ženske Superlige odlučeni su prema zatečenom stanju na tablici nakon samo dva odigrana kola Lige za prvaka.

U ženskoj konkurenciji prvakinje su odbojkašice HAOK Mladost, a u muškoj odbojkaši OK Mladost Ribola Kaštela.

gol expired Novo Ajaxovo čudo od djeteta: Pogledajte što je izveo s loptom divider

Iz Saveza se pravdaju da su tako odlučili i ostali europski savezi, a takva odluka jako je razočarala obje muške momčadi Mladosti, koji su se ipak željeli opračunati na terenu. Nakon dva kola Lige za prvaka obje Mladosti imale su po dvije pobjede, no zbog bolje poen razlike prvakom je proglašena Mladost iz Kaštela.

"Ovakva odluka je po meni neprijateljski napad na ovaj klub", rekao je trener zagrebačke Mladosti Rade Malević.

Marco Asensio, Lucas Vazquez, Gareth Bale (Foto: AFP) Zvijezda Real Madrida šokirala šefove Kraljevskog kluba: Objavio video koji bi mu mogao prisjesti divider

"Nikada u životu se nije dogodilo meni ni mojim igračima da smo na ovakav način proglašeni pobjednicima. Iskreno, dao bih sve da se sutra probudim i da igramo na terenu. Dobili ili izgubili, svejedno mi je. Volio bih da smo igrali", rekao je trener Mladosti iz Kaštela Ivan Rančić.

I Saveza se pravdaju da je zdravlje sportaša bilo na prvom mjestu kada se donosila odluka.

"Vođeni smo bili brigom o igračima i igračicama. Nisam odlučio ovo ja iz vlastitog hira. Proglasili smo kraj prvenstva i proglasili tehničke prvake. I to je kraj. Vodili smo se pravednim riješenjem. Nemojte nas propitkivati. Mi smo tijelo koje donosi takve odluke", rekao je predsjednik Saveza Ante Baković.

Iz zagrebačke Mladosti najavili su da će tražiti poništenje ove odluke pravnim putem.

gol expired Tuga na Otoku: U dobi od 35 godina preminuo legendarni nogometaš Cardiffa divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider