Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Malo grupe, malo nokaut faza

Novi format Svjetskog prvenstva: Kauboji i Danci veliki favoriti za četvrtfinale, a onda...

Hrvatski rukometaši saznali su početne protivnike na Svjetskom prvenstvu koje će se u siječnju 2021. održati u Egiptu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ždrijeb Svjetskog rukometnog prvenstva održan je ove subote u podnožju piramida u Gizi i smjestio je Hrvatsku u skupinu C u kojoj su još i Katar, Japan i Angola.

Svjetsko prvenstvo će se održati u Egiptu od 13. do 31. siječnja 2021. i bit će to prva svjetska smotra u novom, proširenom izdanju.

Po prvi put će sudjelovati 32 reprezentacije, koje su u prvoj fazi natjecanja raspoređene u osam skupina s po četiri.

gol expired Hrvatski rukometaši saznali protivnike na Svjetskom prvenstvu u Egiptu divider

U drugi krug će proći po tri najbolje iz svake skupine i pritom prenijeti bodove osvojene u međusobnim susretima. U tom drugom krugu će biti četiri skupine s po šest reprezentacija, a po dvije najbolje će izboriti plasman u četvrtfinale od kojeg će se igrati nokaut sustavom sve do kraja Svjetskog prvenstva.

Križat će se skupine A i B, C i D, E i F te G i H. Kauboje dakle u drugom krugu put navodi na društvo iz grupe D u kojoj su Danska, Argentina, Bahrein i Demokratska Republika Kongo.

Neke druge grupe su puno teže

Čak i onim površnim pratiteljima rukometnih zbivanja jasno je kako će u toj novoformiranoj skupini Hrvatska i Danska biti izraziti favoriti za osvajanje prva dva mjesta i plasman u četvrtfinale. A onda će dosta toga ovisiti o raspletu u drugim skupinama...

Ono što je nedvojbeno je da je Hrvatska imala sreće u ždrijebu jer su čak i kao nositelji Kauboji mogli izvući puno neugodnije društvo. Primjerice, u skupini B je Španjolska dobila Tunis, Brazil i Poljsku što su kudikamo teži suparnici nego Katar, Japan i Angola, Šveđani su pak naletjeli (u skupini G) na domaćina Egipat i Češku, a iznimno izjednačena je i skupina H u kojoj su naši susjedi Slovenci za protivnike dobili Bjelorusiju, Južnu Koreju i Rusiju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider