Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Originalna ideja

Neobičan potez: Zatvaranje Paraolimpijskih igara bit će kao "najveći noćni klub u Francuskoj"

Set od sat vremena, u kojem će 24 DJ-a miksati po jednu pjesmu na pozornici, otvorit će i zatvoriti francuski pionir elektronske glazbe Jean-Michel Jarre (76).

Eiffelov toranj (Foto: Afp)

Ceremonija zatvaranja Paraolimpijskih igara, 8. rujna na Stade de Franceu, bit će u obliku velikog elektro koncerta koji će okupiti 24 umjetnika i DJ-a, uključujući Jean-Michela Jarrea, objavili su organizatori.

Set od sat vremena, u kojem će 24 DJ-a miksati po jednu pjesmu na pozornici, otvorit će i zatvoriti francuski pionir elektronske glazbe Jean-Michel Jarre (76).

Uz njega će nastupiti i Martin Solveig, Kavinsky, Cassius, Kungs, The Avener, Ofenbach, Polo & Pan, Agoria, DJ Falcon....

"Možete to zamisliti kao najveći noćni klub u Francuskoj," kazao je umjetnički direktor ceremonije Paris 2024. Thomas Jolly novinarima.

Organizatori su poručili kako žele "ujediniti sve na stadionu i ispred TV-a na zabavi", te "ispričati priču francuske elektroničke glazbe".

Govoreći za Le Parisien, 76-godišnji Jarre je nije skrivao oduševljenje, poručivši kako je "jako sretan" što sudjeluje u "slavlju sporta i francuskog elektro muzike u svoj svojoj raznolikosti ".

Kao i tijekom ceremonije otvaranja paraolimpijskih igara, na kojoj su sudjelovali umjetnici s invaliditetom i plesači koji koriste štake ili invalidska kolica, plesni podij bit će otvoren za sve.

"To je velika obitelj. Svi se sastajemo u klubovima ili na festivalima i nastupamo pred milijunima ljudi diljem svijeta," oduševljen je Valentin Brunel, zvani Kungs.

"Drago mi je što se francuska elektronička glazba konačno ističe uz zajedničke vrijednosti olimpizma: univerzalnosti, bratstva i igre," dodala je DJ Kittin za afp.

Victor Le Masne, glazbeni direktor ceremonije, zamislio je "putovanje valovima" u kojem su "svi umjetnici povezani". Ovo “glazbeno putovanje” proći će kroz četiri cijeline - "French Touch”, “High Energy”, “Forever Rave” i “Radio Star”.

Na POI u Parizu je nastupilo 4.400 sportaša iz 168 delegacija, među kojima i 22 hrvatskih parasportaša.

Uoči posljednjeg dana natjecanja Hrvatska ima dvije medalje - zlato Anđele Mužinić Vincetić u parastolnom tenisu, te broncu Luke Bakovića u bacanju kugle.

Lindon Selahi Sjajni veznjak Rijeke bio je pred potpisom za Hajduk zadnjeg dana prijelaznog roka, ali... divider

Anđela Mužinić Vincetić Nova hrvatska olimpijska pobjednica otvorila dušu: "Tri dana sam plakala, bilo me strah sanjati zlato" divider

Luka Modrić zabio Poljskoj VIDEO Hrvatska golčinom slavljenika Modrića stigla do velike pobjede protiv Poljske! divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Fotke koje udaraju jako 👀🔥🔥

Foto: Cropix
UŽIVO HRVATSKA - KUBA: Vatreni love osminu finala Svjetskog prvenstva u futsalu

Uključite se >>> https://rb.gy/wuurnn

foto: Luka Stanzl/Pixsell
Smjena na Maksimiru! ⚽️

Tko će biti novi trener Dinama?✅️
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX