Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Ostali sportovi
Red Bull X-Fighters

Najjača svjetska FMX turneja počinje u Mexico Cityju

U petak 8. ožujka u Mexico Cityju počinje nova sezona Red Bull X-Fighters svjetske serije.

Najjača svjetska FMX turneja u svom će 13. izdanju imati 6 postaja na 4 kontinenta. Uz Dubai, Glen Helen i kultnu arenu Plaza de Toros de las Ventas u Madridu, freestyle motocross na velika vrata ulazi u Osaku i južnoafričku Pretoriju, gdje će se u rujnu održati finale.

Red Bull X-Fighters se nakon dvogodišnje stanke vraća u Mexico City. Upravo je u veličanstvenoj atmosferi arene Monumental Plaza de Toros, koja može primiti 38.000 gledatelja, aktualni prvak Novozelanđanin Levi Sherwood u svom debitantskom nastupu na Red Bull X-Fighters turneji 2009. godine zabilježio svoju prvu pobjedu. Istom se ishodu svjetski prvak nada i na otvorenju ove sezone, no neće biti lako, jer na svakoj će ga postaji čekati jedanaestorica žestokih konkurenata.

Za novu je sezonu najprestižnijeg svjetskog FMX natjecanja više nego spreman i drugoplasirani iz 2012., Francuz Thomas Pagès. Prošlu je sezonu obilježio nizom nevjerojatnih trikova kojima je zauvijek pomaknuo granice FMX-a. Naslov prvaka prošle godine nije uspio obraniti Španjolac Dany Torres. Završio je na 3. mjestu, a ove će se godine zasigurno pokušati vratiti na FMX prijestolje.

U Mexico Cityju će nastupiti jedanaestorica vozača, a dvanaesto će mjesto ostati upražnjeno u znak sjećanja na Eiga Sata koji je tragično preminuo 28. veljače.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider