Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Ostali sportovi
MALO IRANSKO ČUDO

Na rukometnoj karti gotovo da nisu postojali, a onda je došao Veselin Vujović i odveo ih u drugi krug SP-a

Jedna od najljepših priča Svjetskog rukometnog prvenstva je reprezentacija Irana.

Veselin Vujović (Foto: Profimedia)

Nedugo nakon osvajanja četvrtog mjesta na prošlogodišnjem Prvenstvu Azije, što im je drugi najbolji rezultat u povijesti te čime su osigurali nastup na Svjetskom prvenstvu, rukometnu reprezentaciju Irana preuzeo je Veselin Vujović.

Glasovitog trenera doveli su Iranci s ciljem da momčad posloži tako da bude sposobna zaigrati u drugom krugu Svjetskog prvenstva ili se minimalno na njemu osramoti. 

Drama protiv Čilea i na kraju veliko slavlje

U Poljsku je došao Iran svjestan da im je ključna utakmica odmah prva, ona protiv uvijek dobre reprezentacije Čilea. I odmah je s tom utakmicom dobivena možda i najveća drama ovog prvenstva.

Iran je u utakmicu sjajno ušao i većinu njezina tijeka držao vodstvo, a u posljednjoj četvrtini doživio je neočekivani pad i Čile je u posljednje četiri minute ušao s prednošću 23:20. Činilo se kako je iranski san o drugom krugu tu stao.

Onda se pojavila čileanska nervoza, a već dotad sjajni iranski vratar, 37-godišnji Mohammad Siavoshi, dodatno je podigao kvalitetu svojeg nastupa. Vratili su se Iranci na 23:23, a Siavoshi je onda obranio sedmerac, nakon njega i udarac igrača koji je još jednom došao do lopte te time pokrenuo polukontru za 24:23. Čile je izjednačio, ali Iran je u posljednjem napadu pogodio za 25:24 i drugi krug bio je tu.

Dobar otpor pružili i Crnogorcima

Trebalo je samo pristojno odraditi posljednje dvije utakmice i to su odradili više nego dobro. Protiv Vujovićeve Crne Gore vrlo su se dobro držali, no izgubili 34:31, dok Španjolcima ipak nisu mogli parirati i poraženi su 35:22.

U drugom krugu čekaju ih redom Slovenija, Francuska i Poljska, poprilično nezgodan izbor protivnika za nešto više, no oni su već sad ostvarili cilj, a Vujović je odradio svoju zadaću.

Posebno ako se vodimo činjenicom da u cijeloj reprezentaciji samo jedan igrač nastupa izvan globalno nepoznate iranske lige, i to u 2. Bundesligi.

Iran i sjajni Crnogorac napravili su odličan posao, neovisno o tome kako odrade preostale tri utakmice.

Ivica Obrvan o problemu hrvatske reprezentacije

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider