Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
europske članice rekle "da"

Hrvatski olimpijski odbor podržao održavanje Olimpijskih igara u Tokiju u predviđenom terminu

Međunarodni olimpijski odbor dobio je podršku i europskih članica da se Igre održe prema predviđenom planu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) dobio je jednoglasnu podršku svih europskih nacionalnih odbora u stavu da zasad nisu potrebne drastične odluke glede održavanja Olimpijskih igara Tokio 2020. do kojih je ostalo više od četiri mjeseca i pod upitnikom su zbog koronavirusa, tvrdi talijanska agencija ANSA.

Čelništvo MOO-a na čelu sa predsjednikom Thomasom Bachom u srijedu je održalo videokonferenciju s predstavnicima svih europskih nacionalnih odbora, među kojima je bio i Hrvatski olimpijski odbor.

gol expired Veliki udarac za Hrvatsku: FIBA zasad ne pomiče olimpijske kvalifikacije, moguće bez NBA igrača divider

Ranije je MOO dobio podršku od sva 41 olimpijska odbora Sjeverne i Južne Amerike, tvrdi Reuters.

"Ovo je izvanredna situacija koja iziskuje izvanredna rješenja. Nijedna od solucija u ovom trenutku nije idealna i MOO poziva sportaše na odgovornost i solidarnost", priopćio je kratko MOO tijekom podneva.

Čelnici MOO-a najavili su da će se i dalje ponašati odgovorno te da će pri organizaciji Olimpijskih igara u Tokiju prvenstveno voditi računa o zdravlju svih uključenih i podržavati zauzdavanje virusa te štiti interese sportaša i olimpijskog sporta.

gol expired Japanci nemaju namjeru odgoditi Olimpijske igre, sportaši protestiraju: "Što je plan B?'' divider

Do danas je 57 posto sportaša ispunilo kvalifikacijske norme za Olimpijske igre, a za preostalih 43 posto mjesta MOO će s međunarodnim federacijama napraviti potrebne i praktične preinake u sustavu kvalifikacija za Tokio 2020., a ostavljen je i prostor za moguće povećanje olimpijskih kvota, ovisno od sporta do sporta, ako se za takav potez pokaže potreba. Sve će moguće revizije kvalifikacijskog sustava biti objavljene početkom travnja.

Olimpijske igre u Tokiju trebale bi se održati od 24. srpnja do 9. kolovoza.

U utorak je Europski nogometni savez (UEFA) objavio odgodu EURA za 2021. godinu, a otkazana su gotovo sva međunarodna sportska natjecanja koja su se trebala održati u travnju i svibnju.

gol expired Olimpijske igre idu prema planu? "Čovječanstvo može pobijediti koronavirus" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider